Megszűnik az adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás, de év végéig még igénybe vehető!

SZJA

Nyomtatás
Forrás: Önadózó | Szerző: Dr. Szabó Tibor

Címkék: lakáscélú munkáltatói támogatás


Ez egy kedvező pénzkivételi lehetőség volt cégtulajdonosoknak, de cafetéria elemként más munkavállalóknak is jó szolgálatokat tett. Intézkedjen gyorsan, aki még élni akar vele.

Az Országgyűlésnek frissen benyújtott T/625. számú törvényjavaslat - az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról, valamint a bevándorlási különadóról - szerint 2019 január 1-ével hatályon kívűl helyezésre kerül az Szja tv. 1. Melléklet 2.7. pontja, amely jelenleg a következőket tartalmazza:

"2. A lakáshoz kapcsolódóan adómentes:
2.7.   a munkáltató által lakáscélú felhasználásra a munkavállalónak hitelintézet vagy a kincstár útján, annak igazolása alapján, a 9.3. pontban és az adópolitikáért felelős miniszter rendeletében meghatározott feltételek és eljárás szerint nyújtott, vissza nem térítendő támogatás (ideértve a munkáltató által lakáscélú felhasználásra nyújtott kölcsön elengedett összegét, továbbá a lakáscélú felhasználásra hitelintézettől vagy korábbi munkáltatótól felvett hitel visszafizetéséhez, törlesztéséhez, a hitelhez kapcsolódó más kötelezettségek megfizetéséhez nyújtott támogatást is) a vételár, a teljes építési költség vagy a korszerűsítés, akadálymentesítés költségének 30 százalékáig, de több munkáltató esetén is a folyósítás évét megelőző négy évben ilyenként folyósított összegekkel együtt legfeljebb 5 millió forintig terjedő összegben, feltéve, hogy a lakás szobaszáma nem haladja meg a méltányolható lakásigényt (lakáscélú munkáltatói támogatás), azzal, hogy a lakáscélú munkáltatói támogatásra vonatkozó rendelkezések alkalmazásában a pénzügyi vállalkozástól lakáscélú felhasználásra felvett hitel a lakáscélú felhasználásra hitelintézettől felvett hitellel esik egy tekintet alá;
 
Ez egy kedvező pénzkivételi lehetőség volt cégtulajdonosoknak, de cafetéria elemként más munkavállalóknak is jó szolgálatokat tett.

E bejegyzéssel csak arra kívánjuk felhívni a figyelmet, hogy akit érdekel, és van lehetősége igénybe venni ezen adókedvezményt - az intézkedjen, év végéig még biztosan le lehet bonyolítani a lakásvásárlát, építést, hitel végtörlesztést. 

Azt persze feltételezzük, hogy a törvényjavaslatot a benyújtott formjában fogják elfogadni. 

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra