Mi lesz az Evával?

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Felgyorsultak az események az EVA körül. Ha meg is marad, csak egy évig, és akkor is már emelt kulccsal. De valószínûbb, hogy januártól már nem is lesz. Ezesetben nagyok sokaknak át kell alakítaniuk céges struktúrájukat, illetve foglalkoztatási viszonyaikat. A legújabb fejleményeket ismertetjük - de mi arra készülünk, hogy már 2012. január 1-ével megszüntetik.

____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

Egy hete Lázár János frakcióvezetõ arról nyilatkozott, hogy meg kell tartani az evát

A Fidesz parlamenti frakcióvezetõje szerint meg kell tartani az egyszerûsített vállalkozói adót, az evát. Lázár János errõl szerdán, az MR1-Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában beszélt, hozzátéve azonban, hogy az eva sorsáról a képviselõcsoportnak és a kormánynak kell majd megállapodnia.

Lázár János emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy a Fidesz-KDNP évadnyitó hajdúszoboszlói frakcióülésén is arról volt szó: "az evának maradnia kell". Az eva megszüntetését a fideszes Koszorús László kezdeményezte az adótörvényekhez múlt héten benyújtott egyik módosító indítványában.

Ma - november 7-én már kicsit másként néz ki helyzet - bár végleges döntés még nincs.

Orbán Viktor miniszterelnök határozott és kemény volt a Fidesz-KDNP hétfõi frakcióülésén abban, hogy meg kell szüntetni az egyszerûsített vállalkozói adót, az evát; a kormánypárti frakció azonban arra kéri a kabinetet, vizsgálja meg annak lehetõségét, hogy jövõre emeljék meg az eva kulcsát 35 százalékra, és csak 2013-tól szûnjön meg - közölte Lázár János budapesti sajtótájékoztatóján. Rogán Antal arról beszélt, elképzelhetõ, hogy jelentõsen csökken a gépjármûvek után fizetendõ regisztrációs adó.

A Fidesz frakcióvezetõje a tanácskozás után azt mondta: a kormány elzárkózott az eva megtartásától, a frakció azonban szeretné, ha a kabinet még megvizsgálná az említett javaslatot. Lázár János véleménye szerint ugyanakkor a frakció tudomásul vette a kormány elutasító álláspontját az eva ügyében, amelyben a kormánypárti képviselõcsoport szerdáig készíti el javaslatát. A tájékoztatón a fideszes Rogán Antal megjegyezte, akkor van mód az eva érdemi kivezetésére, ha ezzel párhuzamosan a személyi jövedelemadó (szja) keretén belül megteremtik az átalányadózás körének lehetõségeit. Példaként azt mondta, ebben az esetben meg kellene lépni azt, hogy az szja-n belül az átalányérvényesítés határa 15 millió forintos éves bevételrõl 25 millióra emelkedjen. Lázár János úgy fogalmazott, az több képviselõtársa részérõl is nehezen támogatható, hogy egyik napról a másikra - kompenzáció nélkül - megszûnjön az eva.

***

A cégmenedzselés kézikönyve

Ez a könyv nem elvont magasságokba vezeti az olvasót, hanem ismerõs terepre, a saját cégébe invitálja vissza: e könyvben egy speciálisan magyar cégbemutatót tartunk a cégtulajdonosnak a saját cégérõl. Rendre visszatérõen arra késztetjük, hogy õ a saját cégére vonatkoztassa az ideális kkv-ról felvázolt prezentációnkat. A cégmenedzselés kézikönyve - átfogja a cégvezetés összes területét - a szervezéstõl, vezetéstõl, munkaügyeken, a marketingen át az adózásig, rálátást ad a könyvelésre is. Kiadó: Adónet.hu Zrt. 2011. Terjedelem: 735. oldal.  Ára: 9.900,-Ft - de most  kedvezménnyel: 7.350,-Ft + 820,-Ft postaköltségel rendelhetõ itt:  info@cegmenedzseles.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra