Mintegy 1,2 millióan kapnak folyószámla értesítést

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Azt tanácsolják az adózóknak, hogy a folyószámla értesítéssel kapcsolatos kifogásaikkal írásban forduljanak az adóhatósághoz, mivel a problémák megoldásához a legtöbb esetben nem elegendõ az egyszeri, személyes ügyfélszolgálati találkozás. A könnyebb ügyintézés érdekében az adózók hivatalos észrevételi nyomtatványt tölthetnek le az APEH honlapjáról.

KÖNYVELÕK KÉZIKÖNYVE

Praktikus tanácsokkal, magyarázatokkal, megoldásokkal. Bizonyára Ön is úgy érzi, idõnként elvész a jogszabályok rengetegében, szélmalomharcot vív az ügyfeleivel, kollégáival, hivatalos szervekkel. Sokszor gondolta már azt, hogy egyedül maradt a problémáival, nem tud senkitõl segítséget kérni, nem ért bizonyos dolgokat. Sokan vannak ezzel így. Ezért írta meg ezt a könyvet néhány olyan számviteli szakember, akik a gyakorlati problémákat is jól érzékelik, mert nap, mint nap találkoznak azokkal a kérdésekkel a munkájuk során, melyek Önt is foglalkoztatják

Kiadó: ADÓNET.HU Zrt.  Terjedelem  576 oldal. Ára: 9.900,-Ft + postaköltség.

Megvásárolható: Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Bp. József krt. 53. I/8. Tel: 267 5010.

Megrendelhetõ: info@onadozo.hu

***

APEH: Mintegy 1,2 millióan kapnak folyószámla értesítést


Az Adó- és Pénzügyi Ellenõrzési Hivatal (APEH) az elõzõ évinél mintegy 200 ezerrel több, 1 millió 180 ezer olyan magánszemély részére küld ki folyószámla értesítést, akiknek a számla egyenlege meghaladja az 1.000 forintot - mondta Polgár Péter, az APEH elnök-helyettese csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
    Az adóhatóságnak évente egyszer kell értesítenie azokat az adózókat, akiknek az elõzõ naptári évre késedelmi pótlékot, vagy folyószámlájukon valamilyen adónemben legalább 1.000 forintos tartozás, vagy túlfizetés mutatkozik.
    Polgár Péter kifejtette: a folyószámla értesítések mintegy 50 százalékát már kipostázta az adóhivatal, a késedelmi pótlék felszámolásával érintett 658 ezer magánszemély közül 548 ezren kaptak folyószámla értesítést.
    Hozzátette: a bevallásukat elektronikus úton benyújtó magánszemélyek nem kapnak folyószámla értesítést, közülük a 194 ezer késedelmi pótlékkal érintett adózó a hivatal értesítését elektronikus tárhelyére kapja meg.

    Az APEH elnök-helyettese hangsúlyozta, hogy az adózok minden adózással kapcsolatos kötelezettsége megtalálható az egységes adózási folyószámlán, miután 2007. január 1. óta az illeték kötelezettségeket is feltüntetik a számlákon.

    Varga Katalin, az APEH szakigazgatója a sajtótájékoztatón arra kérte az adózókat, hogy a folyószámla értesítéssel kapcsolatos kifogásaikkal írásban forduljanak az adóhatósághoz, mivel a problémák megoldásához a legtöbb esetben nem elegendõ az egyszeri, személyes ügyfélszolgálati találkozás. A könnyebb ügyintézés érdekében az adózók hivatalos észrevételi nyomtatványt tölthetnek le az APEH honlapjáról - fûzte hozzá.
    Polgár Péter elmondta továbbá: az állami adóhatóság 2007-ben összesen 145,6 milliárd forintot illetékbevételt szedett be, melybõl 62,8 milliárd forintot az önkormányzatok, 82,8 milliárd forintot pedig a központi költségvetés számára utalt át.
    Az APEH által felosztott illetékbevétel 2008. elsõ nyolc hónapjában 116,4 milliárd forint volt, ami 25,3 milliárd forinttal több mint az elõzõ év hasonló idõszakában.
    Az önkormányzatok illetékbevétele 50,1 milliárdot forintot, a központi költségvetésé 66,3 milliárd forintot tett ki 2008. január-augusztusban.

MTI

A folyószámla kivonatra tehetõ észrevétel mintanyomtatványa letölthetõ a Nyomtatványok rovatból.

***

ÖNADÓZÓ - az adózók lapja. - Jelenleg még 13.205,-Ft éves elõfizetési díjjal fizethet elõ 2009. évre (1-12 hónap). Régi és új elõfizetõink számára 20% kedvezményt adunk az alábbi kiadványok árából:
1. Gazdasági események kontírozása A-tól Z-ig (3.900,-Ft)
2. Az új Áfa törvény magyarázatokkal (4.200,-Ft)
3. Fordított adózás (1.900,-Ft)

Megrendelés: info@onadozo.hu
Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 06 1 267 5010


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra