Mûholdas jármûkövetés - áfa levonás

ART

Nyomtatás
Forrás: www.apeh.hu

A mûholdas jármûkövetõ rendszerek üzemeltetéséhez használt dedikált üzleti hálózati szolgáltatáshoz kapcsolódó elõzetesen felszámított adó levonása

Egyes mûholdas jármûkövetõ rendszerek mûködése során a jármûfedélzeti egység a mobiltelefon-szolgáltatók hálózatain, ún. adattelefonon keresztül – technológiától függõen – GMS vagy GPRS rendszerben továbbítja a jelet a központnak, így a rendszerben kizárólag adatok továbbítására alkalmas eszközök kommunikálnak egymással, azaz beszédcélú használat mûszakilag kizárt. Az SZJ szerinti besorolási kérdésekben illetékes KSH megítélése szerint a mûholdas jármûkövetõ rendszerek üzemeletetéséhez kapcsolódó olyan mobiltelefon szolgáltatások, amelyeknek keretében kizárólag csak adatforgalom lebonyolítása történik, a beszédcélú használat pedig kizárt, az SZJ 2002. szeptember 30. napján érvényes besorolási rendje szerint az SZJ 64.20.15.0 Dedikált üzleti hálózati szolgáltatás tételbe tartoznak. [Így idetartozik a csak adatforgalomra használható, a gépjármûbe beépített adattelefon (mikrofon, beviteli billentyûzet, megjelenítõ képernyõ nélkül) és a vezérlõközpont végfelhasználó számítógépe közötti, a mobil szolgáltató adatátviteli hálózatán történõ adatátvitel.] Az SZJ 64.20.15.0 Dedikált üzleti hálózati szolgáltatás tételbe tartozó szolgáltatáshoz kapcsolódó elõzetesen felszámított áfa az ISDN vonalon nyújtott távközlési szolgáltatásokhoz hasonlóan - az elõzõ bekezdésben ismertetett szabályozás alapján, amennyiben az Áfa-törvény VIII. fejezete szerinti, az adó levonásával kapcsolatban támasztott valamennyi egyéb feltétel is fennáll – teljes egészében levonható.

(PM Forgalmi adók, vám és jövedéki fõosztály: 7910/1/2007; APEH Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Fõosztály: 3302324382; KSH Tájékoztatási fõosztály, Információszolgálat 725-2216/2/2006.)

www.apeh.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra