Napirenden a cégek kötelezõ kamarai tagsága

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Az Országos Érdekegyeztetõ Tanács Munkaadói Oldalának egységes állásfoglalása a kereskedelmi és iparkamarákról szóló törvényjavaslatról. Egyetértve a talpra állás és a felemelkedés fejlesztéspolitikai programjában (ÚSZT) megfogalmazottakkal az OÉT Munkaadói Oldala támogatja a gazdasági kamarák megerõsítését szolgáló törekvéseket. Az ÚSZT-vel összhangban a vállalkozói szövetségek szerint is olyan rendszert kell kialakítani, amelyet a vállalkozók többszázezres közössége támogathatónak, elfogadhatónak tart.

___________________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

___________________________________________

Napirenden a cégek kötelezõ kamarai tagsága

A kamarai struktúra megújításával összefüggésben a következõk fontosságát hangsúlyozzuk:

1.    Támogatjuk a kötelezõ kamarai regisztráció gyakorlatának bevezetését egyszeri, jelképes összegû regisztrációs díj mellett, de ellenezzük a kötelezõ kamarai tagság intézményének újraélesztését és a kötelezõ tagságból eredõ - adószerû - tagdíj kivetését. A gazdasági kamarák kibõvült közfeladatainak ellátásához szükséges pénzügyi fedezetet döntõ többségben az állami költségvetésbõl kell biztosítani. Támogatjuk azt az elképzelést is, melynek értelmében a gazdaság szereplõinek nyújtott többletszolgáltatások ellenértékébõl származó bevételek kiegészíthetik az állami költségvetésbõl biztosított forrásokat.

2.    Az új kamarai rendszerben nem tartjuk indokoltnak a területi kamarák önálló jogi személyiséggel való felruházását.

3.    A kamara tevékenységi körének ma még részben állami feladatokkal bõvítése jól szolgálhatja a vállalkozások érdekét. Kiemelt jelentõséget tulajdonítunk a szakképzés fejlesztésének és felügyeletének korábbiaktól hatékonyabb mûködtetésének, de ennek során elengedhetetlennek tartjuk a munkaadói érdekképviselet folyamatos részvételét.

A köztestületi kamara nem rendelkezhet érdekképviseleti jogosítványokkal, nem vehet részt a társadalmi párbeszéd intézményrendszerének munkájában, mint - a társadalmi párbeszéd legmagasabb fóruma (OÉT plenáris ülés + OÉT szakbizottságok munkája), - a munkaerõ-piaci egyeztetés (MAT), - az Ágazati Párbeszéd Bizottságok (ÁPB), - a Nemzeti ILO Tanács (NILO), - a megyei/regionális munkaügyi tanácsok, - Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) - a Munkaügyi Döntõbírói Szolgálat - Munkaügyi Ellenõrzés Tanácsadó Testülete (METT)

4.    Az új törvénynek rögzítenie kell, hogy a kamara a vállalkozások nevében nem köthet bérmegállapodást, nem lehet résztvevõje az országos, a középszintû és a vállalati szintû béralkunak, nem köthet több vállalkozásra kiterjedõ regionális, szakmai, ágazati kollektív megállapodásokat. A kamara tagjait nem kötelezheti, és nem orientálhatja ezek elfogadására.

5.    A köztestületi gazdasági kamara szerepét a jövõben kizárólag a gazdaság fejlesztésében, koordinálásában, a piacvédelemben és a szakképzésben tartjuk elfogadhatónak, mivel az államtól átvett feladatok nem teszik lehetõvé számára, hogy érdekvita esetén érdekképviseleti (érdekérvényesítõ, érdekvédelmi) szerepkörben tevékenységet folytasson a végrehajtó hatalommal szemben.

Kiadó: Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége

***

ÖNADÓZÓ - Segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. 1-12. hónapra 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra