NAV: fontos áfafizetési határidõk jönnek

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Az egyéni vállalkozók és az általános forgalmi adó (áfa) fizetésére köteles magánszemélyek február 25-ig - péntekig - nyújthatják be az elmúlt adóévre vonatkozó személyi jövedelemadó bevallásukat - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV sajtó- és kommunikációs fõosztálya csütörtökön.

NAV: fontos áfafizetési határidõk jönnek

Az az egyéni vállalkozó, aki a múlt év folyamán a tevékenységét megszüntette - vagy egyéni céggé alakult át -, akkor május 20-áig köteles bevallást tenni. Ha az egyéni vállalkozók, áfa fizetésre köteles magánszemélyek - például korábbi közalkalmazotti vagy köztisztviselõi jogviszonyuk megszûnésére tekintettel - és a 98 százalékos különadóval is érintettek, akkor a különadót ugyanezen idõpontig kell a 1053K jelû nyomtatványon bevallaniuk.

Szintén február 25-ig kell az egyszerûsített vállalkozói adóról (eva) számot adniuk. Az eva hatálya alá tartozó egyéni vállalkozóknak és a bevételi nyilvántartást vezetõ adózóknak - jellemzõen a betéti társaságoknak -, a 1043 számú bevallásban kell ezt megtenniük.

A felsorolt közterheket - figyelembe véve a megfizetett vagy levont elõleget, illetve a feltöltést - ugyancsak február 25-éig kell megfizetni.

Bár az érintett, közel félmillió adózó nagyobbik része a bevallás elektronikus úton, az ügyfélkapun keresztül történõ benyújtására kötelezett, az adóhatóság központi ügyfélszolgálatain február 25-én 18 óráig ügyelet mûködik. Itt a papír alapú bevallás benyújtására jogosult személyektõl az elkészített nyomtatványokat átveszik - tartalmazza a közlemény.

***

ÖNADÓZÓ - Segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. 1-12. hónapra 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra