Nem büntetettek a 250 ezres limit megszegése miatt

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

A 250 ezer forint feletti készpénzes kifizetési limit túllépését preventív jelleggel ellenõrizte az APEH, a szabályozás hatályon kívül helyezéséig nem szabott ki bírságot, ezért nincs visszatérítési kötelezettsége.

70.000,-Ft-ot nyerhet:

Egyéni vállalkozók kézikönyve vásárlás

***

Nem büntetettek a 250 ezres limit megszegése miatt

A 250 ezer forint feletti készpénzes kifizetési limit túllépését preventív jelleggel ellenõrizte az APEH, a szabályozás hatályon kívül helyezéséig nem szabott ki bírságot, ezért nincs visszatérítési kötelezettsége - tudta meg az MTI az adóhatóságtól.

    Február 1-jétõl a bankszámlanyitásra kötelezett adózók közötti, 250 ezer forintot meghaladó készpénzes fizetés esetén az adóhatóság a kifizetõre ügyletenként a 250 ezer forintot túllépõ kifizetés értékének 20 százalékával megegyezõ összegû mulasztási bírságot szabhatott volna ki. Az Országgyûlés azonban március 13-tól hatályon kívül helyezte ezt a rendelkezést azzal, hogy a mulasztási bírság kiszabását elrendelõ határozatokat az adóhatóságnak 60 napon belül vissza kell vonnia, és a már befizetett bírságot visszafizetnie az adózónak.

    Mivel egy új kötelezettség teljesítésérõl volt szó, amelynek megsértéséhez mulasztási bírság kapcsolódott, az adóhatóság türelmi idõt biztosított az adózók részére, s nem szankcionált - közölte az APEH az MTI megkeresésére.

MTI

***

77 adótipp vállalkozóknak - egy könyv, amely segít átlátni a káoszt

Az Egyéni vállalkozók kézikönyvében leírom, hogy a vállalkozás nem más, mint adminisztráció. Mára eljutottunk oda, hogy a különféle jogszabályokban a vállalkozókra telepített adminisztráció és bürokrácia megöli a szakmát, és a megöli az üzletet is. Ezért ajánlom ezt a könyvet azzal, hogy a vállalkozóknak segít átlátni a káoszt – hogy csak a szakmával és az üzlettel kelljen foglalkozniuk.

Ön nem vállalkozó?
 
Van egy tippünk arra is, hogy miért vásárolja meg az Egyéni vállalkozók kézikönyvét, ha Ön éppenséggel nem egyéni vállalkozó. Ezesetben  a könyvet mint a legjobb ajándékot veheti meg és ajándékozhatja munkamániás vállalkozó ismerõsének. A szerzõ által dedikált példányt is ajándékozhat!

Van aki már olvasta:

Néhány héttel ezelõtt megrendeltem Önöktõl az Egyéni vállalkozók kézikönyve 2009 c. kiadványukat, ami nagyon tetszik. Még csak tervezem a vállalkozást, így a könyv nagyon nagy segítséget jelent a számomra. N.A.

De nem csak induló vállalkozóknak szól: adótippek, számlázási szabályok, munkaügyi, kereskedelmi, fogyasztóvédelmi kötelezettségek, engedély-köteles tevékenységek, üzlet nyítási-, webáruház-mûködési szabályok, követelések behajtása, átalakulás – és minden amit az egyéni vállalkozónak ismernie kell. Vállalkozási tanácsok több mint  háromszáz nyomtatott oldalon.   Tartalomjegyzék

Szerzõ: Dr. Szabó Tibor - Kiadó: ADÓNET.HU Zrt. Ára: 9.900,-Ft + 615,-Ft postaköltség. Terjedelem 352 oldal. Az Önadózó 20%-os szakkönyvvásárlási kedvezménye az akcióban nem vehetõ igénybe.

Ha megvásárolja a könyvet - fõnyereményként 70 ezer forint értékû bankkártyát nyerhet (OTP Meglepetéskártya). Továbbá minden vásárlónak ingyenesen megküldjük a Lízing kézikönyvet, és az Önadózó újság egy számát.

Megrendelés: info@adonet.hu Kérjük megadni a számlázási és postázási nevet és címet. A megrendelést feladhatja az alábbi internetcímen is:

Egyéni vállalkozók kézikönyve vásárlás

Személyesen megvásárolható: Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József krt. 53. Tel: 2676 5010.  Készpénzes fizetéssel is részt vehet az ajándéksorsolásban.

Ha ajánlja is a könyvet – további 30.000,-Ft értékû bankkártyát nyerhet. Ajánlás itt:

Egyén vállalkozók kézikönyve ajánlás kampány 

Az ajándéksorolások további feltételeirõl honlapunkon tájékozódhat. www.adonet.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra