Nem kell ehót fizetniük az evás cégeknek

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Az osztalék utáni egészségügyi hozzájárulásra vonatkozó szabályok érdemben nem változnak 2011-ben, az evást továbbra sem terheli 14 százalékos egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség - válaszolta a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI kérdésére.

Korábban Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvelõk Szövetségének elnöke azt mondta: 14 százalékos egészségügyi hozzájárulást kell fizetniük az evás társaságoknak, ha az errõl szóló törvényi változást nem módosítják újra.

A minisztérium közleményében hangsúlyozza: az eva törvény rendelkezik arról, hogy az evás egyéni vállalkozót nem terheli vállalkozói személyi jövedelemadó és vállalkozói osztalékalap utáni adó. Emellett az evás vállalkozás tagját nem terheli a felvett osztalék után személyi jövedelemadóval összefüggésben felmerülõ egyéb adókötelezettség, vagyis egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség sem.

Az osztalékról az Eho törvény 2011-tõl úgy rendelkezik, hogy a magánszemély az adóévben megszerzett osztalék, illetve a vállalkozói osztalékalap után 14 százalékos mértékû egészségügyi hozzájárulást fizet. A változás annyi, hogy az Eho törvény szövegébõl kikerült a  25 százalékos adóterhet viselõ” fordulat, ez azonban a jelenleg hatályos szabályozást nem változtatja meg - írja a tárca.

***

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. 1-12. hónapra 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra