Nőtt a GINOP támogatási keret mintegy 74 milliárd forinttal

Forrás: MTI

Címkék: GINOP


A kormány elfogadta a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) éves fejlesztési keretének módosítását, így 74 milliárd forinttal, 902,48 milliárd forintra emelkedett az év végéig pályázható fejlesztési támogatás keretösszege.

Rákossy Balázs a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára közleménye szerint az új keret alapján az őszi-téli periódus intenzív lesz, mintegy 30 pályázati felhívás jelenik meg közel 400 milliárd forint értékben még a GINOP-ban.
 
Rákossy Balázs szerint a változtatások okai között szerepel, hogy a piaci igényekhez igazodva, a tervezettnél korábban jelennek meg a kutatás-fejlesztési és innovációs (K+F+I)  típusú felhívások, amelyek nagyban segítik a jövő évi uniós források kifizetésének felgyorsítását. 
 
A népszerű, mikro-, kis-és középvállalkozásoknak (kkv) szóló, termelési kapacitásbővítő típusú felhívások kerete 34 milliárd forintra emelkedik. Ez biztosítja, hogy minden, formailag és tartalmilag megfelelő projektnek megítélhető legyen a támogatás - hangsúlyozta az államtitkár.
 
A jelenleg is futó, a kkv-k kapacitásbővítő beruházásainak támogatására irányuló felhívásnál 20-ról 40 milliárd forintra emelkedik a keret. A növekmény elsősorban a nagyobb gazdasági felzárkózást igénylő Szabad Vállalkozási Zónákban lesz felhasználható a tájékoztatás szerint.
 
A módosításokat indokolta az is, hogy a pénzügyi eszközökkel kapcsolatos uniós szabályozási késedelem miatt az idén csak a pénzügyi közvetítők kiválasztásával kapcsolatos felhívások tudnak megjelenni, a kombinált termékek (hitel+támogatás típusú) csak 2016-ban - ismertette az NGM államtitkára.
 
Rákossy Balázs emlékeztetett: a GINOP keretében eddig 22 pályázati felhívás jelent meg, amelyek elérhető forráskerete 541 milliárd forint. A kormány korábbi döntése értelében 2017 június végéig a teljes keretösszeg, vagyis a 2700 milliárd forint áll rendelkezésre majd a megjelenő felhívásokon keresztül.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra