Október 20-a után is visszakérhetõ az áfa

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Az Európai Unió bíróságának döntése alapján visszaigényelhetõ áfát a vállalkozások akár október 20-ig, akár a késõbbiekben benyújtott bevallásaikban visszakérhetik - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

NAV: az október 20-a utáni adóbevallásokban is visszakérhetõ a ki nem fizetett áfa

A NAV pénteki  közleményében aláhúzta: a ki nem fizetett beszerzésekhez kapcsolódó áfát a legegyszerûbben a soron következõ bevallásban, az adózóra vonatkozó általános szabályok szerint lehet visszaigényelni.

Ha a vállalkozás a bírósági döntés alapján visszaigényelhetõ áfát október 20-ig nem kéri vissza, akkor az nem vész el, ahhoz a vállalkozás késõbbi idõpontban is hozzájuthat - írta a NAV.

Emellett azonban felhívta arra is a vállalkozások figyelmét, hogy külön kérelemben is visszaigényelhetik a negatív áfát. A kérelem benyújtásának legvégsõ határideje 2011. október 20.; a kérelem benyújtására az áfabevallások, a 1065, illetve 1165 számú nyomtatványok szolgálnak. A kérelemben az utolsó bevallás adatait meg kell ismételni, illetve a külön kérelem lapot (1065-KER, 1165-KER) is ki kell tölteni.

Az adózók a legkésõbb 2011. október 20. napjáig benyújtott kérelemben ismételt ellenõrzést kérhetnek, ha az állami adóhatóság a korábbi ellenõrzés során azért sújtotta õket adóbírsággal és késedelmi pótlékkal, mert olyan adót igényeltek vissza, amely kifizetetlen számlához kapcsolódott. Az ismételt ellenõrzés során az állami adóhatóság kizárólag a pénzügyileg nem rendezett tételekre esõ adóbírság és késedelmi pótlék felülvizsgálatát végzi el - olvasható a NAV közleményében.

***

ÖNADÓZÓ újság - folyamatos segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra