Októbertõl mûködnek az APEH megyei igazgatóságai

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Október elsejétõl mûködnek az Adó- és Pénzügyi Ellenõrzési Hivatal (APEH) megyei igazgatóságai, amelyek az adózók közelében, helyi szinten látják el az adózással összefüggõ napi feladatokat

___________________________________________

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. 10-12. hónapra 4.410,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu

___________________________________________

Októbertõl mûködnek az APEH megyei igazgatóságai

Ezzel létrejön a központi hivatalból, a regionális fõigazgatóságokból és a megyei igazgatóságokból álló háromszintû adóhatóság. Az APEH közlése szerint a szervezeti változtatás nem jár semmilyen hátránnyal az ügyfelekre nézve, és "az APEH személyi állományában meglévõ értékek sem sérülnek".

A változtatás fontos alapelve volt, hangsúlyozza a közlemény, hogy a hivatal a Vám- és Pénzügyõrséggel megvalósuló integráció után is hatékonyan szolgálja az adózókat.

Az adó-, jövedelem- és illetõségigazolásokat a korábbi gyakorlathoz hasonlóan az adózó kérelmére bármelyik megyei igazgatóság kiadhatja, de az illetékügyekben kizárólag az eljáró hatósághoz lehet fordulni.

Az APEH központi hivatala a továbbiakban elvi, szakmai irányító munkát végez, míg a regionális fõigazgatóságok ellátják a megyei igazgatóságok szakmai-törvényességi felügyeletét, összehangolják és szabályozzák azok munkáját. A regionális fõigazgatóságok látják el a másodfokú jogorvoslati feladatokat is.

A kormány szeptember 24-én alkotott rendeletet az APEH átalakításáról, ami a háromszintû adóhatóság bevezetését és egyéb változtatásokat tartalmaz. A regionális igazgatóságok fõigazgatósággá alakulnak élükön fõigazgatóval. Október elsején létrejönnek az APEH különös hatáskörrel rendelkezõ szervei: Kiemelt Ügyek és Adózók Fõigazgatósága, amely a Kiemelt Adózok Igazgatósága és a Kiemelt Ügyek Igazgatósága útján látja el feladatát - a Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent rendeletmódosítás szerint.

A Kiemelt Ügyek Igazgatósága folytathatja le az APEH elnöke által elrendelt központosított ellenõrzéseket. Ez az igazgatóság az APEH elnökének utasítására vizsgálatot folytathat le honvédelmi vagy nemzetbiztonsági érdekek által indokolt esetben a Magyar Honvédséggel, illetõleg a nemzetbiztonsági szolgálatokkal szerzõdéses kapcsolatban állt vagy álló adózóknál is. Ugyancsak a Kiemelt Ügyek Igazgatósága vizsgálhatja az APEH Központi Hivatala és a területi szervek, az APEH Oktatási Intézete Informatikai Intézete adóügyeit.

***

A KÖNYVELÕI FELELÕSSÉG KÉZIKÖNYVE + CD

Az I. Fejezet szól a könyvelési szerzõdésrõl – amelyben felvázoljuk azokat a jogi technikákat, amelyeket mindenképpen javasolunk beépíteni az ügyféllel megkötött könyvelési szerzõdésbe. Ezeket könyvünk, és annak CD melléklete részletesen tartalmazza.Könyvünk II. Fejezete az adótörvények rejtett csapdáival, és a könyvelõi munka során elkövethetõ tipikus hibalehetõségekkel foglalkozik. Tanulságos olvasmány ez könyvelõknek – egy könyvelõirodai vezetõ tollából. A III. Fejezetet a könyvelõi kártérítési felelõsségnek szenteltük, amelybõl egyáltalán megismerheti, hogy melyek a téma lényeges kérdései, érveket, tippeket kaphat  ilyen élethelyzetekre.  Könyvünk értékes részét képezi az a 20 esettanulmány, amelyek könyvelõi kártérítési jogeseteket dolgoznak fel. A könyvelõ irodák felelõsségi kérdései mellett részletesen foglalkozunk a munkaviszonyban, alkalmazottként foglalkoztatott könyvelõk, fõkönyvelõk, gazdasági igazgatók kártérítési felelõsségével is. Könyvünk IV. Fejezete pedig – egyfajta válaszként, megoldásként a könyvelõi kártérítési felelõsség által felvetett kérdésekre – tartalmazza a könyvelõ iroda Általános Szerzõdési Feltételeit, továbbá Szervezeti és Mûködési Szabályzatát, felhasználható iratminta formájában. Ezeket megnyitható word dokumentumként – további iratmintákkal együtt – a könyvünk Függelékét képezõ CD is tartalmazza.

A könyvelõi felelõsség kézikönyve. Szerzõ: Dr. Szabó Tibor, Regõs Gábor
Kiadó: Adónet.hu Zrt. 2009
Terjedelem: 328 oldal + CD
Ára: 9.900,-Ft + 740,-Ft postaköltség - Önadózó újság elõfizetõknek 20% kedvezménnyel 7.920,-Ft + postaköltség

Megrendelés: info@onadozo.hu

Önadózó újság elõfizetés: info@onadozo.hu

Személyesen megvásárolható: Önadózó Ügyfélszolgálat, 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 06 1 267 5010


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra