Önkéntes kölcsönös pénztári nyilatkozat

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Az szja-törvény 44/A. § (1) bekezdése alapján a magánszemély jogszerûen tett önkéntes kölcsönös pénztári nyilatkozata alapján az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztár által a magánszemély egyéni számláján jóváírt kiutalt összeget jóváíráskor nem kell bevételként figyelembe venni a szja-törvény 7. § (1) bekezdés e) pontja értelmében.

ÖNADÓZÓ HÍRLEVÉL – hogy a könyvelés rendben legyen!

Gyors és pontos adózási információk heti rendszerességgel. Megbízható válaszok a gyakorlati problémákra. A feliratkozás ingyenes, és egyéb kötelezettséggel sem jár, csak az e-mail címet kell megadni. Bónuszként a feliratkozással azonnal letölthetõ egy szabadon választott szakmai e-kézikönyv.


***

Önkéntes kölcsönös pénztári nyilatkozat
[szja-törvény 7. § (1) bekezdés e) pont; 28. § (8) bekezdés]

A személyi jövedelemadóról szóló többször módosított 1995. évi CXVII. törvény (továbbiakban: a szja-törvény) 44/A. § (1) bekezdése alapján a magánszemély jogszerûen tett önkéntes kölcsönös pénztári nyilatkozata alapján az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztár által a magánszemély egyéni számláján jóváírt kiutalt összeget jóváíráskor nem kell bevételként figyelembe venni a szja-törvény 7. § (1) bekezdés e) pontja értelmében.

Az önkéntes nyugdíjpénztárból történõ kifizetés esetén a kifizetett összeg a kifizetés jogcíme szerint (pl. nyugdíjszolgáltatás, nyugdíjszolgáltatásnak nem minõsülõ kifizetés) lesz adóköteles (ideértve az elõbb említett nyilatkozat alapján az APEH által átutalt összeg terhére történõ kifizetést is), mely adókötelezettség független az egyéni számlán történõ jóváíráskori adókötelezettségtõl. Ez alól egyedüli kivételt a hozam és az értékelési különbözet jelent, mely a jóváíráskor és a kifizetéskor is adómentes.

(PM Jövedelemadók fõosztálya 11626/2008- APEH Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási fõosztály 4007013913.)
Forrás: www.apeh.hu

***

KÖNYVELÕK KÉZIKÖNYVE - Ára: 9.900,- Ft + postaköltség. Szerzõk: az Önadózó újság szerzõi. A könyv hagyományos nyomdai elõállítású, terjedelme 576 oldal. Kiadó: ADÓNET.HU Zrt. www.kezikonyvek.hu

MEGRENDELÉS: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra