Önkormányzati fejlesztésekre lehet pályázni

Forrás: MTI

Címkék: önkormányzati támogatás


Intézményfejlesztésre 2 milliárd forint, sportfejlesztésre félmilliárd forint, út- és járdafelújításra 2,5 milliárd forint áll rendelkezésre. A pályázatok benyújtásának határideje május 31-e.

Idén is pályázhatnak az önkormányzatok intézményfejlesztésekre, sportfejlesztésekre, valamint út- és járdafelújításra, a pályázat keretösszege ötmilliárd forint - jelentette be a Belügyminisztérium (BM) önkormányzati államtitkára.
 
Pogácsás Tibor elmondta: intézményfejlesztésre 2 milliárd forint, sportfejlesztésre félmilliárd forint, út- és járdafelújításra 2,5 milliárd forint áll rendelkezésre; a forrás az igények függvényében emelhető. 
 
Az államtitkár emlékeztetett: a BM évek óta támogatja ezeket az önkormányzati feladatellátáshoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek nem uniós "nagyprojektek", hanem az általános működéshez szükséges karbantartások, felújítások.
 
Mint mondta, az intézményfejlesztés során a bölcsődei és óvodai ellátás, illetve az egészségügyi alapellátás feltételeinek javítását, a polgármesteri hivatalok fejlesztését támogatják. A már meglévő intézmények felújítása a cél - hangsúlyozta, jelezve: óvodafejlesztések esetén idén már elfogadják azokat a pályázatokat, ahol felújítás nyomán belső átalakítással bővül az intézmény befogadóképessége. 
 
A pályázati kiírás szerint előnyt élveznek többek között a fenntartási költségek csökkentését célzó fejlesztések, felújítások  - nyílászárócsere, hőszigetelés, fűtéskorszerűsítés - és azok, ahol akadálymentesítés történik. 
 
A sportlétesítmények fejlesztésénél a cél az iskolai, óvodai, esetleg a szabadidős sporthoz kapcsolódó sportudvarok, tornatermek fejlesztése. Pogácsás Tibor elmondása szerint ez megvalósulhat sporteszközök beszerzésével vagy az épület állapotának javításával, például a fűtés korszerűsítésével.
 
Elsősorban azokat a pályázatokat támogatják majd, ahol a sportlétesítmény több település kiszolgálására, több sportág befogadására alkalmas, és amelyekkel bővül a fogyatékossággal élők sportolási lehetősége.
 
Az államtitkár közölte: évek óta a legnagyobb igény az út- és járdafelújítások támogatására van. Jelezte: idén is a meglévő utak felújítását támogatják. 
 
A fővárosi önkormányzatok 50 millió forintra pályázhatnak, a megyei jogú városok 40 millió forintra, a kisebb települések 15-30 millió forintra. 
 
A belterületi utak, járdák, hidak esetében azokat a pályázatokat támogatják, amelyek a tömegközlekedés által igénybe vett utak felújítására irányulnak. 
 
A pályázatok benyújtásának határideje május 31-e, a tervek szerint a pályázatokat a nyár folyamán elbírálják. A támogatással 2020. december 31-éig kell elszámolniuk az önkormányzatoknak.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra