Parlagfûre már nem lehet 1%-ot rendelkezni

ART

Nyomtatás
Forrás: www.apeh.hu

A 2011. évben benyújtott 1 százalékos rendelkezõ nyilatkozatokban nem lehet a parlagfû mentesítés feladatai költségvetési elõirányzatot megjelölni.

___________________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

___________________________________________

Parlagfûre már nem lehet 1%-ot rendelkezni

Az összevont adóalap után személyi jövedelemadót fizetõ magánszemélyek minden évben rendelkezhetnek adójuk 1 + 1 százalékáról. Az egyik 1 százalékos összeget vagy egyházak, vagy kiemelt költségvetési elõirányzatok számára lehet felajánlani. A 2011-ben megjelölhetõ költségvetési elõirányzat kizárólag a Nemzeti Tehetség Program feladatai (technikai szám: 1823).

A 1053 számú személyi jövedelemadó bevallás nyomtatott kitöltési útmutatója szerint az 1 százalékos összeget a parlagfû mentesítés feladatainak támogatására is fel lehet ajánlani. Mivel a bevallások nyomdai elõállítása (a benyújtott törvénytervezet figyelembevételével) már 2010. december 20-án megkezdõdött, míg a 2011. évi kiemelt költségvetési elõirányzatokat meghatározó jogszabályt, a 2011. évi költségvetésrõl szóló törvényt csak 2010. december 30-án hirdették ki, így azt az állami adóhatóság nem tudta a nyomtatvány kidolgozásakor figyelembe venni. A bevallás elektronikus úton elérhetõ kitöltési útmutatóját az állami adóhatóság idõközben pontosította.

A személyi jövedelemadó 1 + 1 százalékáról elsõsorban a bevallás, az egyszerûsített bevallás részét képezõ EGYSZA megnevezésû nyomtatványon lehet rendelkezni. Az adózóknak lehetõsége van arra is, hogy a bevallástól elválóan, külön lezárt borítékban személyesen vagy postán, illetve külön elektronikus nyomtatványon juttassák el a rendelkezõ nyilatkozatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz. Amennyiben valaki a bevallásában – érvénytelenül – a parlagfû mentesítés feladatai javára rendelkezett, megteheti, hogy a törvényi határidõig (2011. május 20.) új, a bevallástól elváló rendelkezõ nyilatkozatot nyújt be, melyben a Nemzeti Tehetség Program vagy valamely egyházi kedvezményezett részére rendelkezhet. Ebben az esetben az állami adóhatóság a második, érvényes nyilatkozatot teljesíteni fogja, feltéve, hogy a rendelkezés további törvényi feltételei teljesülnek. Természetesen ez az új nyilatkozat nem érinti a korábban, az adó másik 1 százalékára vonatkozó, valamely civil kedvezményezett javára tett érvényes nyilatkozatot.

***

ÖNADÓZÓ - Segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. 1-12. hónapra 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra