Pénzmosás megelőzése 2014. december 31-ig határidős feladatai

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó | Szerző: Dr. Szabó Tibor

Címkék: pénzmosás


Hallgassa meg az Önadózó Akadémia legújabb előadását, a pénzmosás megelőzése 2014. december 31-ig határidős feladatairól. Mi ez már megint? Miről, kinek és hogyan kell nyilatkoznia? Ha Ön ezeket a feladatokat korábban már elvégezte, akkor most csak ellenőrizze, hogy jól csinálta!

A pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megakadályozásáról szól törvény (Pmt.) 2013. július 1. napjával módosult, több vonatkozásban pontosítottak az addig hatályos szabályokon. 
 
Ekkor vezették be – egyebek mellett - hogy a jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet képviselője minden esetben köteles a jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet tényleges tulajdonosának személyes adatait – nevét, lakcímét, állampolgárságát - írásbeli nyilatkozatban megadni. (Előtte a jogi személyeknek, illetve képviselőiknek is egyszerűen csak arról kellett nyilatkozniuk, hogy a saját, vagy a tényleges tulajdonos nevében, illetőleg érdekében járnak-e el.)

Egyidejűleg a törvényhozó adott egy átmeneti időszakot arra, hogy a szolgáltatók a 2013. július 1-e előtt már meglevő – értelemszerűen nem magánszemély -  ügyfeleik vonatkozásában is alkalmazzák az új szabályokat, azaz beszerezzék a tényleges tulajdonosi nyilatkozatokat. Ez a határidő a 2014. december 31-e. 
 
Ez a kötelezettség nem csak pénzügyi szolgáltatókra – bankokra – hanem minden szolgáltatóra, tehát egyebek mellett a könyvviteli szolgáltatatókra, adótanácsadókra, adószakértőkre, könyvvizsgálókra, ingatlan-közvetítőkre, ügyvédekre, közjegyzőkre is vonatkozik. 

Az előadás, annak írásbeli változata, és a nyilatkozat mintája elérhető az Önadózó Akadémia menüpontban.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra