Pénznyerõ automaták üzemeltetése

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Az APEH szerencsejáték felügyeleti fõosztálya az elmúlt másfél évben több száz pénznyerõ automata üzemeltetését függesztette fel a nem hiteles mûködés miatt.

______________________________________

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 9 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. év 1-12. hónapra: 16.380,-Ft.  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek. Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu

______________________________________

Pénznyerõ automaták üzemeltetése

Az APEH minden tudomására jutott szabálytalanság esetén megteszi a szükséges intézkedéseket az illetéktelen üzemeltetés feltárására és szankcionálására - hangsúlyozta a hivatal sajtóközleményében. Az állami adóhatóság csak hitelesítési bizonyítvánnyal rendelkezõ és az egyéb jogszabályi feltételeknek megfelelõ berendezés üzemeltetését engedélyezi. Mind a játékterem, mind a pénznyerõ automata jogszabályoknak, engedélyben foglaltaknak való megfelelését vizsgálja, s többek között a hiteles állapotot, a tanúsító jelek hiánytalan meglétét, sértetlenségét, azonosságát is ellenõrzi.

Az elmúlt másfél évben több száz esetben került sor helyszíni ellenõrzés keretében a pénznyerõ automata üzemeltetésének felfüggesztésére nem hiteles mûködés miatt. A fentiek kivizsgálására az állami adóhatóság minden esetben megkereste a mérésügyi szervet, aminek eredményeként az újrahitelesítésre kötelezõ határozatokat adtak ki. A két szervezet az elmúlt idõszakban több, a pénznyerõ automata manipulálhatóságával összefüggõ visszaélés ellen lépett fel sikerrel - közölte az APEH. Egyes esetekben, adott programokkal szerelt pénznyerõ automatáknál az üzemeltetés adatai illetéktelen módon, programból változtathatónak bizonyultak, ezért a visszaélés lehetõsége miatt az érintett pénznyerõ automaták típusengedélyét visszavonták, s elrendelték az egyedi berendezések újrahitelesítését. Máskor a pénznyerõ automatába olyan illetéktelen átkötést építettek be, amely alkalmas a könyvelt adatok manipulálására. Számos esetben zártak le pénznyerõ automatát az ellenõrök típusidegen vezetékelés, illetve rongálódott vagy hiányzó plomba, valamint engedély nélküli beépített csatlakozó miatt is.

A mérésügyi szervvel végzett közös ellenõrzések száma az utóbbi hónapokban megduplázódott, több szervezõ ügyében tártak fel "illegális beavatkozást". Azokban az esetekben, ahol bûncselekmény elkövetésének gyanúja merült fel, büntetõ feljelentés készült, illetve a nyomozó szervvel közös ellenõrzés lefolytatása is várható - közölte az APEH. A jogszabályi elõírások szerint vendéglátóipari egységben legfeljebb két pénznyerõ automata mûködhet. Egy pénznyerõ automata azonban több "játékhelyes" lehet. Ebben az esetben a berendezés több gépnek tûnhet, valójában egy darab pénznyerõ automatának minõsül. A pénznyerõ automatákon megtett tét 80 százalékának nyereményként történõ kifizetését a hatályos jogszabályi elõírások alapján csak az I. kategóriába sorolt berendezéseknek kell biztosítania, amelyek az engedéllyel rendelkezõ gépek 10 százalékát teszik ki. Ezek a gépek vendéglátóipari egységekben nem is mûköd(het)nek - hívta fel a figyelmet az adóhatóság. A többi pénznyerõ automata esetében a nyeremény-visszafizetési hányadot a játékosi érdeklõdés fenntartására figyelemmel, a gyártó által biztosított keretek között lehet beállítani, ebbõl adódóan a vendéglátóipari egységekben üzemeltetett pénznyerõ automaták esetében nincs is értelme az olyan típusú pörgetéseknek, amelyek a játékosokat megkárosító, nyeremények szervezõ általi kivételét eredményezik.


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra