PwC az idei adóellenõrzésekrõl

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Az idén várhatóan az eddigieknél is szélesebb körûek lesznek az adóhatósági ellenõrzések - hívja fel a figyelmet a PricewaterhouseCoopers (PwC).

______________________________________

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. év 1-12. hónapra: 17.640,-Ft.  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu

______________________________________

PwC az idei adóellenõrzésekrõl

A tanácsadó cég hírlevele az APEH 2010-es ellenõrzési irányelvei alapján ismerteti: az állami adóhatóságnak továbbra is kiemelt célkitûzése az úgynevezett agresszív adótervezés elleni határozottabb fellépés, a nemzetközi tapasztalatok és együttmûködési megállapodások felhasználásával.

Ellenõrzésre számíthatnak a többszörös székhely-, illetve tulajdonos-váltással érintett adózók, a több éven keresztül jelentõs összegû tagi kölcsönnel mûködõ vállalkozások, az elõtársasági idõszakban nagy összegû fizetendõ és levonható áfát bevallók, a tartósan veszteséges, ugyanakkor folyamatosan mûködõ cégek, különös tekintettel a nagy összegben felhalmozódott veszteségek finanszírozására.

Fontos vizsgálati terület lesz az adóminimalizálásra irányuló költségelszámolás, az árbevételhez képest jelentõs arányú szolgáltatás (például rendszerhasználati díj, bérleti díj, reklám- és marketing költség) igénybe vétele. Kiemelten kezelik továbbá a beruházásokhoz kapcsolódóan a társasági adóról szóló törvény alapján az adóalap csökkentõ tétel alkalmazását, illetve az adókedvezmény és támogatás érvényesítését. Fontos vizsgálati terület az adóalap csökkentése a kutatás-fejlesztési tevékenységgel kapcsolatban, a járulékalap csökkentése az innovációs járulékfizetési kötelezettséggel összefüggésben, a rendszeresen elõzetesen felszámított áfát valló, de azt a folyószámlán hagyó, vagy más adónemre átvezetõ vállalkozások mûködése.

Az adóhatóság fokozott figyelmet fog fordítani a kapcsolt vállalkozások közötti ügyletek valós tartalmára, valamint a szokásos piaci ár megállapításának vállalkozás által alkalmazott módszerére is. A feltételes adómegállapítások ellenõrzése során a kérelemben foglalt tények teljesülésének vizsgálata jelenti az adóhatóság feladatát. Kiemelt feladatként kezeli az adóhatóság a beruházási adókedvezmény ellenõrzését is, különös figyelemmel az adókedvezménnyel érintett idõszak jogszabályban meghatározott lezárulására.

A társadalombiztosítás pénzügyi alapjait illetõ bevételek megrövidítésének feltárása, illetve a minimum járulékalap, a minimálbér kétszerese és a tevékenységre jellemzõ kereset utáni járulékfizetési kötelezettség teljesítése érdekében fokozottan figyelemmel kíséri az APEH azokat a vállalkozásokat, vállalkozókat, akik járulékfizetési kötelezettségüket a tevékenységre jellemzõ keresetnél alacsonyabb összeg után teljesítik.

***

Egyéni vállalkozók és egyéni cégek kézikönyve 2010

Ez a könyv összefoglalóan tartalmazza mindazt, amit az új szabályok szerinti egyéni vállalkozásról és az egyéni cégrõl tudni kell. Szerzõ: Dr.Szabó Tibor ügyvéd adószakértõ, az Önadózó újság fõszerkesztõje. Formátum: hagyományos nyomdai elõállítású könyv. Terjedelem: 280 oldal. Kiadó: Adónet.hu Zrt. Megjelent: 2010 január 20-án. Ára: 4.900,-Ft  + 740,-Ft szállítási költség összesen: 5.640,-Ft.

Megrendelés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra