RSM DTM : egykulcsos szja-ról

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Csak közép-, illetve hosszú távon tudja a fogyasztást ösztönözni az egykulcsos személyi jövedelemadó (szja) rendszere - állítja az RSM DTM Hungary.

___________________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

___________________________________________

RSM DTM : egykulcsos szja-ról

 Az adó- és üzleti tanácsadó társaság által az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben a cég elnök-vezérigazgatója, Kalocsai Zsolt leszögezi az is, hogy az egykulcsos szja-rendszer miatt rövidtávon költségvetési oldalon jelentõs kiesés várható. Az egykulcsos rendszer ugyanakkor jó irányt jelenthet - fûzi hozzá.

A szakember felhívja a figyelmet: ma Magyarországon az adóbevallást benyújtók mindössze 6,5 százalékától származik az szja-bevétel több mint 80 százaléka, vagyis nagyon szûk az a réteg, amely az egy kulcs révén jelentõs jövedelemtöbbletben részesül.    

Emlékeztetett arra is, hogy a büdzsé friss számai szerint a 2010. januári 202 milliárd forinttal szemben az idei elsõ hónapban mindössze 166 milliárd forintnyi szja-bevétel folyt be a költségvetésbe.

Kalocsai Zsolt úgy véli: összetett kérdés, hogy vajon pozitívak-e az egykulcsos adó hatásai. Szerinte az egykulcsos adó bevezetése sosem hermetikus, külsõ hatásoktól mentes gazdasági környezetben történik, és az egy kulcs nem szimplán egy kulcsot jelent, hanem gyakorta adócsökkentéssel is jár. Ezen kívül az adókedvezmények rendszerének szûkítése is több esetben megvalósult, továbbá az adóellenõrzések, ezen keresztül pedig az adóbeszedés hatékonysága is javult - fûzi hozzá.

Leszögezi: az egykulcsos rendszer megítélése pozitív lehet, ha az adminisztráció egyszerûsítése kerül elõtérbe, az adóalap meghatározása pedig nem lesz bonyolultabb, mint a korábbi progresszív rendszerben.

***

ÖNADÓZÓ - Segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. 1-12. hónapra 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra