Szabályos a számla 15 napon túl is

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

A számla akkor is megfelel az adólevonási jog gyakorlásának tárgyi feltételeként, ha azt a számlakibocsátó a teljesítést követõ 15 napon túl állítja ki

KÖNYVELÕK KÉZIKÖNYVE
Ára: 9.900,- Ft + postaköltség. Szerzõk az Önadózó újság szerzõi. A könyv hagyományos nyomdai elõállítású, terjedelme 576. oldal. Kiadó: ADÓNET.HU Zrt. A könyv kereskedelmi forgalomba nem kerül. www.kezikonyvek.hu  M E G R E N D E L É S: info@onadozo.hu  

***

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (továbbiakban: áfatörvény) 127. § (1) bekezdés a) pontja alapján az adólevonási jog gyakorlásának tárgyi feltétele (az áfatörvény 120. § a) pontjában említett esetben), hogy az adóalany személyes rendelkezésére álljon a nevére szóló, az ügylet teljesítését tanúsító számla. A számla kötelezõ adattartalmát az áfatörvény 169. §-a rendezi.

Az áfatörvény 163. §-a alapján az adóalany a számla kibocsátásáról legkésõbb a teljesítésig, elõleg fizetése esetén a fizetendõ adó megállapításáig, de legfeljebb ezen idõpontoktól számított 15 napon belül köteles gondoskodni.

Amennyiben a számlát az áfatörvény 169. §-ában meghatározott adattartalommal bocsátották ki, akkor az adott számla az adólevonás tárgyi feltételeként minden további nélkül elfogadható abban az esetben is, ha annak kibocsátására nem az áfatörvény 163. §-ában meghatározott 15 napon belül, hanem azon túl kerül sor.

Forrás: www.apeh.hu

***

ÖNADÓZÓ - az adózók lapja. 
Adó - Tb. - Számvitel. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Elõfizetési díj 2008-ra még 11.756,-Ft. Elõfizethetõ: info@onadozo.hu  Önadózó, a nélkülözhetetlen munkatárs!

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra