Számviteli információk a CompLex-tõl

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Volt már úgy, hogy egy gazdasági esemény helyes könyvelésének nem tudta, hol nézzen utána? Hogyan böngésszen ki a mérlegcsoportok leírásából valami hasonló tételt?

Számviteli információk a CompLex-tõl

A Complex Kiadó Kft. új termékével, a Fõkönyvelõvel új dimenzió nyílik az egyszerû, szakmailag pontos, számviteli információnyújtásban. A Fõkönyvelõ a kettõs könyvvitelt vezetõ vállalkozásoknál leggyakrabban elõforduló, hozzávetõleg 200 gazdasági esemény részletes bemutatásával átfogja a számvitel teljes területét.

Az információs felületen a csoportokba rendezett eseményekre kattintva megismerhetõ a gazdasági esemény tartalma, lényege, kapcsolata a számviteli törvénnyel, valamint kapcsolódó dokumentumként az esemény könyvelési tételei, számpéldák, fogalmak, számvitelpolitikai kapcsolatok, a témában korábban kiadott szakmai állásfoglalások. Más anyagoktól eltérõen az eseményhez kapcsolódóan nemcsak arra kapunk választ, hogy mi a helyes eljárás, hanem a szakmában elterjedt tipikus hibákra, tévhitekre is figyelmeztetnek bennünket a szerzõk. Szintén egy kattintással elérhetõ az egy-egy esemény elszámolásához kötõdõ beszámolósorok tartalma, a hasonló vagy kapcsolódó gazdasági események linkjei.

Minden eseményhez a program megjeleníti az eseményben szereplõ másik fél gazdasági eseményét, amelyre kattintva azonnal annak az eseménynek a leírásához és kapcsolódó dokumentumaihoz jutunk. Ha az egyik fél foglalót adott, a másik fél eseménye a kapott foglaló lesz, és így tovább.

A Fõkönyvelõ hatalmas elõnye a könnyû átjárhatóság: a programban járva folyamatosan kattintható linkekre bukkanunk, az elõbb említettek mellett például a könyvelési tételekben szereplõ fõkönyvi számlaszámokra kattintva eljuthatunk a számlaszámhoz tartozó mérlegsorig, onnan a mérlegsorhoz kapcsolódó eseményekig, onnan pedig tovább más eseményekre, illetve dokumentumkapcsolatokhoz.

Ha elvesznénk a sok kattintásban, a gyors keresést elõsegítendõ bármely szóra, kifejezésre kereshetünk az adatok között, a találati listát pedig tovább szûkíthetjük dokumentumtípusok szerint. Ha megtaláltuk, amit kerestünk, akkor azt hozzáadhatjuk a kedvencekhez, és így az a következõ belépéskor is összerendezett, nyomtatható állapotban fog várni minket.

Az online termék szerzõi nem rejtõznek el: egyrészt az adatbázis folyamatosan frissül, bõvül, a jogszabályi változásokat rögtön követi, másrészt a felhasználók számára lehetõséget biztosítanak a gazdasági eseményekhez kapcsolódóan azonnali kérdésfeltevésre a program keretein belül, melyeket a szerzõk néhány munkanapon belül megválaszolják.

A Fõkönyvelõ szolgáltatásba a http://fokonyvelo.complex.hu  oldalon lehet belépni. A felhasználónévvel még nem rendelkezõk ezen az oldalon rövid bemutatófilm segítségével ismerkedhetnek meg a számviteli információs rendszer mûködésével és kipróbálhatják az ingyenes bemutató verziót.

***

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. év 1-12. hónapra: 17.640,-Ft.  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra