Szerkezetátalakítási támogatás állattenyésztõknek

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 2012. január 1-tõl egy, a SAPS - azaz területalapú - rendszer keretén belül mûködõ, a húsmarha- és juhágazat számára kialakított szerkezetátalakítási és fejlesztési programot kíván elindítani - közölte a szaktárca.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

Szerkezetátalakítási támogatás állattenyésztõknek

 A minisztérium közlése szerint Magyarország az ágazatok támogatását így nem egy másik, a jelenlegi rendszertõl teljesen eltérõ formában kívánja megoldani, a program a 2004 óta mûködõ nemzeti kiegészítõ támogatások (top-up) jövõ évtõl kezdõdõ csökkenésének, majd 2013-ban történõ megszûnésének érdemi kompenzálására szolgál. A támogatási forma a Közös Agrárpolitika (KAP) 2013 utáni idõszakában is továbbvihetõ - olvasható a szaktárca dokumentumában.

A szerkezetátalakítási program keretrendszerét az érintett termékpályák meghatározó szervezetei megtárgyalták és elfogadták,  annak elindítását Magyarország ez év augusztus 1-ig bejelenti az Európai Uniónak (EU). A gazdálkodóknak a támogatásért részt kell venniük a nemzeti programban, amely a foglalkoztatás fenntartására, a beruházásokra, a továbbképzésre, a szakmai fejlõdésre ösztönöz.

A VM közleménye szerint a szerkezetátalakítási programon felül a tárca biztosítja a jövõ évre járó és 2013-ban fizetendõ nemzeti kiegészítõ támogatást olyan mértékben, amelyet az EU engedélyez. A csökkentés pontos mértékérõl a tárgyalások még nem zárultak le az érintett tagállamok, így Magyarország és az Európai Unió között sem.

A munkaintenzív növénytermesztési ágazatokban 2010-ben elindított dohány és zöldség-gyümölcs szerkezetátalakítási programokat a 2012-2013 közötti idõszakban is folytatja a tárca. A zöldség-gyümölcs szektorban újra megnyitják a pályázatokat annak érdekében, hogy még több termelõ juthasson forráshoz.

A tejágazat segítése érdekében ismét meghirdetik a már 2010-ben bevezetett különleges tejtámogatási programot, és biztosítják az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) keretében a tejágazat szerkezetátalakítását kísérõ állatjóléti támogatást. Ez öt éven keresztül 8,7 milliárd forintot jelent évente.

Valamennyi állattenyésztéshez kapcsolódó nemzeti támogatási jogcímnél - állatjólét, állati hulla elszállítása, állati betegségek megelõzése - a legmagasabb szintû finanszírozást kívánja biztosítani a minisztérium a következõ években is. Ezért folytatja azokat a forgóeszköz-hitelprogramjait, melyek fontos szerepet játszanak az állattartó vállalkozások likviditásának megõrzésében.

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program állattartó telepek korszerûsítése pályázata III. ütemének keretében 46,2 milliárd forint odaítélésérõl született döntés. Ez 338 beruházás esetében teszi lehetõvé a versenyképességhez szükséges fejlesztések megindulását.

A tárca emlékeztet arra: a megadott határidõig, augusztus 1-jéig bejelenti az EU-nak az érintett ágazati szereplõkkel egyeztetett szerkezetátalakítási programot.

***

A cégmenedzselés kézikönyve

Ez a könyv nem elvont magasságokba vezeti az olvasót, hanem ismerõs terepre, a saját cégébe invitálja vissza: e könyvben egy speciálisan magyar cégbemutatót tartunk a cégtulajdonosnak a saját cégérõl. Rendre visszatérõen arra késztetjük, hogy õ a saját cégére vonatkoztassa az ideális kkv-ról felvázolt prezentációnkat. A cégmenedzselés kézikönyve - átfogja a cégvezetés összes területét - a szervezéstõl, vezetéstõl, munkaügyeken, a marketingen át az adózásig, rálátást ad a könyvelésre is. Kiadó: Adónet.hu Zrt. 2011. Terjedelem: 735. oldal.  Ára: 9.900,-Ft - de most 20%  kedvezménnyel: 7.350,-Ft + 820,-Ft postaköltségel itt:  info@cegmenedzseles.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra