Szerzõdések joga az új Ptk-ban

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

A JogiForum.hu 2010. április 9-i rendezvényén az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szakértõ elõadói részletesen ismertetik az új Polgári Törvénykönyv kötelmi jogi szabályait, a szerzõdésekre vonatkozó általános rendelkezéseket, valamint az egyes szerzõdések, a bizalmi vagyonkezelés és a kártérítési felelõsség szabályozásának változásait.

Szerzõdések joga az új Ptk-ban

Részletek, regisztráció: http://konferencia.jogiforum.hu/ujptk_szerzodesek_joga

Sólyom László köztársasági elnök 2010. március 2-án aláírta a korábban az Országgyûlésnek megfontolásra visszaküldött és változatlan tartalommal elfogadott Ptké-t, ezzel megnyitva az utat az új Polgári Törvénykönyv hatálybalépése elõtt.

A Jogi Fórum 2010. április 9-én megrendezésre kerülõ konferenciáján az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Polgári Jogi Kodifikációs Fõosztályának szakértõ elõadói az új Polgári Törvénykönyv általános szerkezeti és tartalmi jellemzõinek, hatálybalépésének ismertetését követõen részletesen bemutatják az Ötödik Könyv (Kötelmi Jog) felépítését, a kötelmek új, közös szabályai, a szerzõdések általános szabályait, majd sorra veszik az egyes szerzõdésekre vonatkozó rendelkezéseket (tulajdonátruházó szerzõdések, a vállalkozási típusú szerzõdések, a megbízási típusú szerzõdések, használati szerzõdések, letéti szerzõdések, pénz- és hiteljogviszonyok, biztosítéki szerzõdések, tartási és az életjáradéki szerzõdés), a bizalmi vagyonkezelésre, valamint a szerzõdésen kívül okozott károkért való felelõsségre vonatkozó szabályokat.

Az elõadók a hallgatóság részére széleskörû konzultációs lehetõséget biztosítanak!

Elõadók, tematika:

Sáriné Dr. Simkó Ágnes fõosztályvezetõ, Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Polgári Jogi Kodifikációs és Nemzetközi Magánjogi Fõosztály:
1. Az új Polgári Törvénykönyv bemutatása: Az új Ptk. szerkezeti és tartalmi jellemzése; Az új Ptk. hatályba lépése; Az Ötödik Könyv (Kötelmi Jog) felépítése
2. A kötelmek közös szabályai: Elévülés, jogvesztés; Tartozás elismerés, egyezség; Pénztartozás teljesítése
3. Fogyasztói szerzõdés
4. A szerzõdés megkötése, értelmezése
5. Érvénytelenség
6. A szerzõdés teljesítése
7. Szerzõdésszegés, felelõsség, hibás teljesítés
8. A szerzõdés megerõsítése és módosítása
9. Engedményezés, tartozásátvállalás, szerzõdésátruházás
10. Szerzõdésmegszûnés teljesítés nélkül

Dr. Kocsis Orsolya tanácsos, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Polgári Jogi Kodifikációs és Nemzetközi Magánjogi Fõosztály:
1. Bevezetés - Az új Polgári Törvénykönyv kötelmi különös részének áttekintése
2. Egyes szerzõdések: a tulajdonátruházó szerzõdések; vállalkozási típusú szerzõdések; megbízási típusú szerzõdések; használati szerzõdések; letéti szerzõdések
3. Egyes szerzõdések (folyt.): Pénz- és hiteljogviszonyok; biztosítéki szerzõdések; a tartási és az életjáradéki szerzõdés
4. Bizalmi vagyonkezelés
5. Felelõsség a szerzõdésen kívül okozott károkért


Részletek, regisztráció: http://konferencia.jogiforum.hu/ujptk_szerzodesek_joga

***

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. év 1-12. hónapra: 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra