Szja visszaigénylés - gyorsan

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Gyakran merül fel a kérdés, ha az adózótól levont személyi jövedelemadó elõleg és az adózó által év közben befizetett adóelõleg összege több, mint az éves adófizetési kötelezettség, és visszajár az adókülönbözet, hogyan lehet azt a leghamarabb visszakapni.

___________________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

___________________________________________

Szja visszaigénylés - gyorsan

A munkáltató, kifizetõ részére március 20-ig rendelkezésre bocsájtott igazolások alapján május 20-ig történik az adó-megállapítás, ha a munkavállaló munkáltatói, kifizetõi adó-megállapítást választott. Az adóévre megállapított adó és a levont adóelõleg különbözetét a munkáltató a számára elõírt legközelebbi kifizetéssel együtt, de legkésõbb június 20-ig fizeti vissza dolgozója részére.

Annak az adózónak, aki az egyszerûsített bevallás lehetõségével élt, az adóhatóság április 30-ig állapítja meg az adó alapját, az adót, és természetesen a visszatérítendõ adót is. Ez az idõpont vonatkozik a postai úton, illetve az elektronikus úton történõ közlésre is. Az adózó az egyszerûsített bevallást aláírásával május 20-ig visszaküldi, az adóhatósághoz történõ visszaérkezéstõl számított harminc napon belül történik az adókülönbözet utalása. Abban az esetben, ha az adóhatóság által számított adatokkal nem ért egyet az adózó, javított adatokkal újra meg kell, hogy kapja az egyszerûsített bevallást. Ekkor már a módosított bevallásról szóló értesítés kézhez vételétõl számítódik a harminc nap a visszautalásnál.

A magánszemélynek önadózóként lehetõsége van a 1053-as személyi jövedelemadó bevallás jóval a határidõ elõtt történõ benyújtására. A bevallásban feltüntetett összeget az adóhatósághoz történõ beérkezéstõl számított 30 napon belül kapja vissza az adózó. Az elektronikus úton benyújtott bevallás esetében a kiutalás legkorábbi idõpontja február 1., a papír alapon benyújtott bevallás esetében március 1.  Ha az adóbevallás hibás és az adózó közremûködése nélkül nem javítható, a javítástól számított harminc napon belül történik a visszautalás.

A bevallásban meg kell, hogy jelölje az adózó, hogy az összeget egészben, vagy részben visszakéri. Jelölés hiányában az adóhatóság  az adókülönbözetet nem utalja ki. Fontos, hogy a postázási cím, vagy az adózó nevére szóló pénzforgalmi bankszámlaszám hibátlanul szerepeljen az adóbevalláson a kiutalási igény bejelölése esetén, hogy ne legyen szükség személyes egyeztetésre.

Forrás: www.apeh.hu
NAV Veszprém Megyei Adóigazgatósága

***

ÖNADÓZÓ - a szakmai segítség!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. 1-12. hónapra 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra