Tájékoztató a 2012. évi személyi jövedelemadó kötelezettség teljesítéséről

SZJA

Nyomtatás
Forrás: NAV

Határidők

2013. január 31.:  A magánszemély ezen időpontig nyilatkozhat a munkáltatói adómegállapítás választásáról a munkaáltató felé (12M29).
 
2013. február 15.: A magánszemély – a szükséges feltételek teljesítése esetén – ezen időpontig nyilatkozhat az egyszerűsített bevallás választásáról (1253NY)
 
2013. február 25.: Az egyéni vállalkozók és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek személyi jövedelemadó bevallási határideje (1253)
 
2013. április 30.: Az egyszerűsített bevallást választó adózók részére az adóhivatal kiküldi a bevallást (1253E).
 
2013. május 21.: Bevallási határidő a magánszemélyek részére:
- amennyiben az egyszerűsített bevallást az adózó javította, akkor a javított bevallás visszaküldése az adóhivatalhoz (1253E),
- személyi jövedelemadó teljes adattartalmú bevallás benyújtása (1253),
- személyi jövedelemadó csökkentett adattartalmú bevallás benyújtása (1253 M),
- adónyilatkozat benyújtása (1253ANY) az adóhivatalhoz.
 
Időpontváltozás: a május 20-i bevallási határidő ünnepnapra esik, ezért a legközelebbi munkanap, azaz  május 21.-e a bevallások benyújtásának határideje.
 
Benyújtási lehetőségek:
- elektronikus úton
- papíralapon
- postai úton,
- személyesen az ügyfélszolgálatokon.

Amennyiben az adónyilatkozat választásának feltételei fennállnak, akkor a kifizető(munkáltató) az összesített igazoláson köteles tájékoztatni a magánszemélyt a nyilatkozat adási lehetőségről.
A bevallások elérhetők lesznek az adóhivatal honlapján, valamint személyesen az ügyfélszolgálatokon.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra