Támogatás a húsfeldolgozók technológiai fejlesztéséhez

Forrás: MTI

Címkék: húsfeldolgozás


A húsfeldolgozók technológiai fejlesztéséhez november 10-től, az állatbetegségek megelőzéséhez pedig 2015 januárjától igényelhető vissza nem térítendő támogatás - hívja fel a figyelmet a Földművelésügyi Minisztérium (FM).

A szaktárca közleményében emlékeztet: az FM sertésstratégiája keretében 2015-ben is vissza nem térítendő, csekély összegű (de minimis) támogatást nyújt a sertéshús feldolgozásának és a húskészítmények gyártásának technológiai fejlesztéséhez. Az összesen 250 millió forint támogatási keretre november 10-18. között lehet benyújtani a támogatási kérelmeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH), a honlapján közzétett nyomtatványon.

A támogatást a húsfeldolgozók szakmai igényei alapján a feldolgozáshoz, a készítmények gyártásához kapcsolódó gépek, technológiai berendezések és eszközök beszerzéséhez lehet igényelni - egyebek között hűtő- és légtér-szabályozáshoz szükséges eszközök, az üzemek energiaellátását biztosító megújuló energiát előállító gépek, valamint a feldolgozott termékek szállítására alkalmas hűtőtérrel rendelkező tehergépjárművek beszerzéséhez. 

A támogatás összege minimum 5 millió forint, de nem haladhatja meg a vállalkozás rendelkezésére álló szabad (általános de minimis) keretének megfelelő forintösszeget, amely feldolgozók esetében 200 ezer euró vállalkozásonként 3 évre. 

Az állatbetegségek megelőzésére a Még több munkahelyet a mezőgazdaságban program többletforrásainak köszönhetően 8,5 milliárd forint támogatás igényelhető 2015-ben. A támogatási kérelmeket jövő év januárjától lehet benyújtani az MVH-hoz. Az Európai Unió Bizottsága elfogadta a földművelésügyi tárca kérelmét a támogatás nyújtásának 2020-ig történő meghosszabbítására és a támogatási keret növelésére. Az uniós szabályozásban időközben bekövetkezett változások további állatfajoknál előforduló (hal, juh, kecske, ló) betegségekre is lehetővé teszik a támogatás igénybevételét. 

A jelzett támogatások hozzájárulnak az állattenyésztés helyzetének javításához, az élelmiszerlánc-biztonság növeléséhez, valamint az ország állategészségügyi státuszának megőrzéséhez - áll a közleményben.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra