Táppénz változások

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Országgyûlés múlt szerdán felére csökkentette a táppénz napi összegének lehetséges maximumát, az ellátás mértéke így havi szinten nem haladhatja meg a minimálbér kétszeresét. Változás az is, hogy a veszélyeztetett terhesség esetén a munkavállalónak már a keresõképtelenség elsõ napjától táppénz jár, nem a munkáltató által finanszírozott betegszabadság.

___________________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

___________________________________________

Táppénz változások

A parlament által múlt héten elfogadott, a táppénz folyósításával kapcsolatos változtatások célja az volt, hogy a táppénzcsalások mértékét jelentõsen visszaszorítsák. Nem járnak rosszabbul a veszélyeztetett terhes nõk a táppénzrendszer megváltoztatásával -  mondta a miniszterelnök szóvivõje szombaton az MTI-nek a sajtóban ezzel kapcsolatosan megjelentekre reagálva.

Szijjártó Péter közölte: a parlament által szerdán elfogadott, a táppénz folyósításával kapcsolatos változtatások célja az volt, hogy a táppénzcsalások mértékét jelentõsen visszaszorítsák.

Ezzel párhuzamosan azonban több olyan téves értelmezés jelent meg a sajtóban, amely szerint a veszélyeztetett terhes nõk esetében a változtatás negatív következményekkel jár, holott ez nem igaz - mondta a szóvivõ.

Kifejtette: a bruttó 290 ezer forint alatt keresõ veszélyeztetett terhes nõk a táppénzzel még jobban is járnak, mint a korábbi rendszerben a betegszabadsággal, hiszen a táppénz után nem kell járulékot fizetni.

Azok pedig - folytatta -, akik bruttó 290 ezer forintnál többet keresnek, az arányos, minden idõk legalacsonyabb kulcsával dolgozó, és a gyermeknevelés költségeit elismerõ adórendszer miatt járnak szintén jobban. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, az állam már a magzat esetében is elismeri a kereset egy részét úgy, mint amire nem vethet ki adót. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a gazdasági rendszert összességében kell értelmezni, adó- és táppénzrendszerrel együtt. E kettõ "folyományaként" a veszélyeztetett terhes nõk nem járnak rosszabbul a táppénzszabályok megváltoztatásával - mondta a kormányfõ szóvivõje.

Az Országgyûlés szerdán felére csökkentette a táppénz napi összegének lehetséges maximumát, az ellátás mértéke így havi szinten nem haladhatja meg a minimálbér kétszeresét. Változás az is, hogy a veszélyeztetett terhesség esetén a munkavállalónak már a keresõképtelenség elsõ napjától táppénz jár, nem a munkáltató által finanszírozott betegszabadság.

***

ÖNADÓZÓ újság - Segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. 1-12. hónapra 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra