Több mint 6 milliárd forint hitel a kkv-nak a Széchenyi 50 Vállalkozói programban

Forrás: MTI

A vállalkozások részéről jelentkező hiteligények kielégítésére a legnagyobb magyarországi pénzintézet 2012. január 23. - április 13. között meghosszabbította a "Széchenyi 50" Vállalkozói hitelprogramot és számlanyitási akciót, amelynek keretében továbbra is befogadja azon ügyfelek hitelkérelmeit is, akiknek nem küldött indikatív ajánlatot.

Az OTP Bank 2011 őszén indította el a Széchenyi 50 Vállalkozói programot.  Az OTP Bank 2011 őszén indította el a Széchenyi 50 Vállalkozói programot, a program keretében indikatív hitelajánlattal megkeresett vállalkozások az elmúlt év végéig több mint 6 milliárd forint összegű hitelszerződést kötöttek a bankkal - mondta Csonka Tibor, az OTP Bank mikro- és kisvállalati igazgatóságának ügyvezető igazgatója szerdán sajtóbeszélgetésen.

Hozzátette: a megnövekedett érdeklődésnek köszönhetően további 1,5 milliárd forint összegben szerződtek a bank egyéb, a Széchenyi 50 programon kívüli hiteltermékeire a kis- és közepes cégek.

A Széchenyi 50 program ideje alatt a vállalkozások közel 6.000 új vállalkozói számlát, illetve számlacsomagot nyitottak, amit a bank számlanyitási akciója is támogatott, ennek is köszönhetően 2011. október-decemberben 31 százalékkal nőtt az ilyen számlanyitások száma az előző negyedévhez képest.

A vállalkozások részéről jelentkező hiteligények kielégítésére a legnagyobb magyarországi pénzintézet 2012. január 23. - április 13. között meghosszabbította a "Széchenyi 50" Vállalkozói hitelprogramot és számlanyitási akciót, amelynek keretében továbbra is befogadja azon ügyfelek hitelkérelmeit is, akiknek nem küldött indikatív ajánlatot.

A program meghosszabbításával az OTP Bank idén további 5.000 olyan növekedni és fejlődni tudó mikro- és kisvállalkozásnak is küld  hitelajánlatot, amelyek tavaly nem kaptak ilyet, és amelyekkel eddig nem volt kapcsolata a hitelintézetnek.

Az ügyvezető igazgató elmondta: tavaly ősszel 15 ezer vállalkozást keresett meg a bank - OTP-s és nem OTP-s ügyfelet egyaránt -, az OTP LendületPlusz Folyószámlahitelre vonatkozó indikatív hitelajánlatok értéke a meghosszabbított program keretében 12 és 25 millió forint között lehet. A bank a program keretében nyújtott számlavezetési akcióját is meghosszabbította, így január 23. és április 13. között az új kisvállalkozói számlát nyitó vállalkozásoknak 6 hónapon keresztül elengedi a számlacsomag havidíját.

Kiss Ambrus, a Policy Agenda elemző cég vezető munkatársa elmondta: a Policy Agenda az OTP kkv-konjunktúra index kutatási programban a kis- és középvállalati szektor hitelek iránti igényét, illetve a kkv-k terveit vizsgálta meg. A cégvezetők válaszai alapján az látszik, hogy sokan igényelnének hitelt, és sokan keresik a pályázati lehetőségeket - hangsúlyozta a vezető elemző.

Rámutatott: a megkérdezett kis- és közepes vállalkozások 54 százaléka arról számolt be, hogy szükségük lenne valamilyen vállalkozói hitelre, 44 százalékuk 25 millió forint feletti összeget igényelne. További 23 százalékuknak 15-25 millió forint közötti összegre lenne szüksége, míg 22 százaléknak 5-15 millió forintra. Csak az érintett vállalkozások 11 százaléka válaszolta azt, hogy 5 millió forintnál kisebb banki segítség is elegendő lenne számára.

Elmondta: a hiteligénnyel jelentkező vállalatok nagyobb része, közel négyötöde bizakodó, úgy véli, képes lenne kitermelni az igényelt hitelösszeget.

A felmérés szerint minden harmadik megkérdezett cégvezető arra hivatkozott, hogy a hitelből beruházást hajtanának végre, amelynek révén emelkednének a vállalkozás bevételei. Minden negyedik potenciális hiteligénylő vállalatnál számítanak arra, hogy a kölcsön segítségével rendeznék napi likviditási problémáikat, és ezáltal egyensúlyba hozhatnák működésüket, ami lehetővé tenné a törlesztés plusz költségének kitermelését is.

Az érintett cégek 14 százaléka a friss forrást piacbővítésre használná, míg 9 százaléka új munkahelyek létrehozására, és így a cég termelésének növelésére.

Csak a hiteligénnyel rendelkező vállalkozások 18 százaléka tart attól, hogy előreláthatóan nem tudná kitermelni a kölcsön összegét, mert a jelenlegi gazdasági környezet nem alkalmas fejlesztések megvalósítására - mutatott rá Kiss Ambrus.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra