Több mint 700 milliárd forint a cégek köztartozása

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 114 ezer cég ellen folytat végrehajtási eljárást, a tõlük követelt adó-, járulék- vagy illetéktartozás 705,2 milliárd forint - közölte a feketelista.hu adatbázis.

___________________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

___________________________________________

Több mint 700 milliárd forint a cégek köztartozása

Az adóhátralék alapvetõen két módon keletkezhet: az adózó nem vallja be a kötelezettségét, vagy a bevallás után nem fizeti be határidõre a megállapított teljes összeget; illetve abban az esetben, amikor az ellenõrzés során a hatóság állapítja meg a hiányt, és a megadott határidõn belül nem fizeti be azt a cég.

Az adóhatóság adatai szerint a vállalkozások adótartozása körülbelül 1.900 milliárd forintra rúg. A mûködõ cégek, egyéni vállalkozók és magánszemélyek hátralékának az összege ebbõl 600 milliárd forint. A többi, nagyobb rész, a nem mûködõ cégeket terheli. Ez utóbbiaktól végrehajtási- vagy felszámolási eljárás keretében próbálják behajtani a tartozást, kétséges eredménnyel.

A legtöbb adóvégrehajtás a Pest megyei cégek ellen folyik, a 82 ezer cégre közel 19 ezer végrehajtás jut, így gyakorlatilag a társaságok negyede áll végrehajtás alatt. Másik példa: Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 23 ezer vállalkozásból 5 ezer ellen folyik végrehajtás.

Az összes, 114 ezer eljárás 45 százaléka esik Budapestre. A városok közül Miskolc áll a második helyen 2.205, míg Gyõr az utolsón 968 végrehajtási eljárással.

A feketelista.hu közhiteles állami nyilvántartáson alalpuló online adatbankot üzemeltet magyarországi cégekrõl. Az adatbázis az adószám segítségével összefûzi és céghez köti az 1998. január 1. óta nyilvánosságra hozott különféle hatósági eljárásokat és törvénysértéseket, például munkaügyi, versenyfelügyeleti, fogyasztóvédelmi elmarasztalásokat, továbbá az adóvégrehajtásokat, és az adóhatóság által megállapított 100 millió forint feletti adóhiányokat, adótartozásokat.

***

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. 1-12. hónapra 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra