Transzferár dokumentációk védhetõsége

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Öt évvel a törvényi szabályozás bevezetése után, a cégek nyolc százaléka még mindig nem készítette el a transzferár dokumentációt, a meglévõ dokumentációk védhetõsége pedig sok esetben kérdéses - derül ki az Ernst and Young adótanácsadó cég transzferár felmérésébõl.

_____________________________________

20 ÉVES AZ ÖNADÓZÓ!

ÖNADÓZÓ – az adózók lapja. "Az elsõ számtól olvasom és  elõfizetem az újságot. Eddig csak jó tapasztalatom van, mindig azt írják, amire kíváncsi vagyok, ami aktuális, fontos. 18 éve vezetek egy könyvelõirodát, a jó ötleteket, a segítséget mindig szívesen fogadom."  A lap megjelenik minden hónap elsõ napján - elõfizetõk részére kézbesíti a Magyar Posta Hírlapüzletága. A lap kereskedelmi forgalomban megvásárolható az In Medio és Relay üzletekben 1.260,-Ft fogyasztó áron. 20 éves az Önadózó – fizesse elõ Ön is. Elõfizetéssel többet kap.

Megrendelés: info@onadozo.hu

_____________________________________

Transzferár dokumentációk védhetõsége

    A felmérés eredményeit ismertetõ sajtóközlemény szerint a Magyarországon mûködõ nagyvállalatok jelentõs hányada tisztában van a transzferárazás - a kapcsolt felek között alkalmazott elszámolóárak - legfontosabb kérdéseivel, a dokumentáció és az adóvizsgálatok kapcsán azonban problémákra számítanak.

    "Az elmúlt idõszakban érzékelhetõen megnõtt az adóellenõrzések száma, és az utóbbi idõben mindig vizsgálják a transzferár-dokumentációt. Az adóhatóság nem ritkán több százmillió forintos bírságot próbál meg kiszabni a szabályok be nem tartása miatt" - idézi a közlemény Szabó Dénest, a társaság transzferárazásért felelõs adópartnerét.

    A felmérésben kapott válaszok alapján a vállalatok 40 százalékánál az adóhatóság már vizsgálta a dokumentációt. Szabó Dénes szerint az adóhatósági kifogás az esetek többségében egyelõre a nyilvántartás formai elemeire, és nem a konkrét transzferár-képzésre vonatkozik, bár egyre több a tartalmi megállapítás is. Úgy látja, transzferáraik megállapításakor a vállalatok meglepõen magas arányban alkalmaznak összehasonlító árakat, ezek védhetõsége pedig kérdéses lehet egy érdemi vizsgálat esetén.

    A válaszadó cégek 84 százaléka nem tudta változtatás nélkül átvenni a cégcsoport szintû dokumentációt, módosította azt, vagy saját, külön dokumentáció készítése mellett döntött.

    A szakértõ szerint a gazdasági helyzet jelentõs romlása nyomán különösen fontos felülvizsgálni, hogy az alkalmazott transzferár-rendszer nem szorul-e átalakításra, akár a szerzõdések újratárgyalása, az árak módosítása, vagy a veszteséges mûködés alátámasztása terén.

MTI

***

Nyugdíjazási kézikönyv - nyugdíj elõtt állóknak

Kézikönyvünk eligazítást ad a nyugdíj elõtt állóknak, és a foglalkoztatóknak, hogy milyen igazolások benyújtásával járulhatnak hozzá a nyugdíjigény mielõbbi elintézéséhez. Tanácsot adunk, hogy mi az az optimális idõpont, amikor a nyugdíj megállapítását célszerû igényelni. Ki, mikor, milyen fajta nyugdíjat igényelhet, azokat milyen életkorban, hány év szolgálati idõ megléte esetén veheti igénybe, a nyugdíj összegének kiszámítása hogyan történik. Bemutatjuk a nyugellátás igényléséhez szükséges nyomtatványokat, tájékoztatást adunk annak kitöltési módjáról.

Nyugdíjazási kézikönyv 2009 - Kiadó: ADÓNET.HU Zrt.Szerzõ: Póczik Kálmánné - Terjedelem: 147. oldal - Ára: 4.900,-Ft + postaköltség. Önadózó régi és új elõfizetõknek 20% kedvezmény!

Megrendelés: info@adonet.hu 

Megvásárolható: Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra