Üdülési, pihenési juttatások adózása

ART

Nyomtatás
Forrás: www.apeh.hu

Kedvezményes adózás mellett 2011-ben is több lehetõséget biztosít a törvény arra, hogy a munkáltatók üdülést, pihenést segítõ juttatásban részesítsék a munkavállalókat valamint a törvény által nevesített más személyeket.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

Az üdülést, pihenést elõsegítõ munkáltatói juttatások kedvezményes adózása

Az adott juttatás értékének 1,19-szerese után - béren kívüli juttatásként – a 16%-os személyi jövedelemadót a munkáltatónak kell megfizetnie, más közteher sem a munkáltatót sem pedig a magánszemélyt nem terheli.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kibocsátott üdülési csekk - kedvezményes adózás mellett - a minimálbért (78 ezer Ft) meg nem haladó értékben adható a munkavállalónak, a munkavállaló közeli hozzátartozójának, az elhunyt munkavállaló közeli hozzátartozójának, a nyugdíjban részesülõ magánszemélynek és közeli hozzátartozójának, ha a juttató a magánszemély volt munkáltatója vagy annak jogutódja. Amennyiben a juttatás nem a felsoroltak részére történik, akkor összevonás alá tartozó jövedelemként a magánszemélyt terheli az adó fizetési kötelezettség.

A munkáltató kedvezményes adózás mellett az elõzõekben említett személyi körnek a saját, illetve kapcsolt vállalkozásának, költségvetési szerv esetén felügyeleti szervének a tulajdonában, vagyonkezelésében lévõ üdülõben üdülési szolgáltatást nyújthat a minimálbért meg nem haladó értékben. Nem alkalmazható a kedvezményes adózás az üdülési szolgáltatásra, ha a magánszemély üdülési csekk címén is részesülne juttatásban (függetlenül annak értékétõl).  A munkáltatónak illetve a magánszemélynek választania kell a két juttatás közül a kedvezményes adózás alkalmazhatósága érdekében.

Új juttatási formaként 2011-ben bevezetésre került a Széchenyi Pihenõ Kártya. A kártya az arra jogosult intézmény által kibocsátott olyan fizetési eszköz, amellyel a munkavállaló a jogszabályban meghatározott szolgáltatásokat vásárolhatja meg. A megvásárolható szolgáltatások körébe tartozik pl. a szálláshely szolgáltatás valamint az éttermi, testedzési, szabadidõs, múzeumi, fizikai közérzetet javító stb. szolgáltatások, de csak abban az esetben, ha a szálláshely szolgáltatással együttesen veszik igénybe. A munkáltató (több munkáltató együttesen) a munkavállalójának ezen a címen évente legfeljebb 300 ezer forintot utalhat át a kártyát kibocsátó intézménynél vezetett számlára kedvezményes adózás alkalmazása mellett.
/www.apeh.hu/

***

ÖNADÓZÓ újság - Segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra