Új könyvvizsgálati irányelvek

ART

Nyomtatás
Forrás: LEWIS PR

A világ legnagyobb pénzügyi és számviteli szakembereket tömörítõ szakmai szervezete, az ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) bejelentette álláspontját az új könyvvizsgálati politikára vonatkozó irányelvekkel kapcsolatban.

___________________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

___________________________________________

Az ACCA válasza az Európai Bizottság Zöld Könyvére

Az ACCA szerint a Válság tanulsága címû Zöld Könyvben <http://europa.eu/documentation/official-docs/green-papers/index_hu.htm>  a könyvvizsgálók hatáskörének egyértelmûbb megfogalmazására lenne szükség annak érdekében, hogy hatékonyabban tudják támogatni a szervezetek gazdasági mûködését.

„A független könyvvizsgálók tõkeköltség csökkentõ szerepe vitathatatlan a szervezetek gazdasági életében, ezért az Európai Bizottságnak figyelembe kellene vennie olyan szempontokat is, amelyekkel a könyvvizsgálók munkája egyértelmûbb támogatást jelenthet a szervezeteknek” - mondta Katka Benesova, az ACCA Csehországért, Szlovákiáért és Magyarországért felelõs területi igazgatója.

A részvényesek szerint szükség lenne a könyvvizsgálók szerepkörének bõvítésére, így átfogóbb pénzügyi tanácsaikkal jobban tudnák segíteni a vállalat gazdaságpolitikáját.

Az említett igények mellett az ACCA elkötelezve érzi magát, hogy támogassa a könyvvizsgálók szerepkörének bõvítésére irányuló kezdeményezéseket, olyan területeken mint például a vállalati belsõ kommunikáció, kockázatmenedzsment és a belsõ ellenõrzés. Azonban a pénzügyi szervezet szerint a szerepkör bõvítésével párhuzamosan meg kell hagyni a vállalatoknak is a szabad választás lehetõségét a könyvvizsgálók hatáskörének kialakítására vonatkozóan.

Az ACCA továbbá egyetért a Zöld Könyvben megfogalmazott azon auditálási politikával, amely támogatja a könyvvizsgálók és a részvényesek hatékonyabb kommunikációját azáltal, hogy fellazítja az auditálási korlátokat és a szervezeti formákhoz igazítja az elvárt könyvelési irányelveket.

Az ACCA javaslata szerint az Európai Bizottságnak meg kell fogalmaznia egy szabadabb keretrendszert a vállalati riportolásra is, hiszen a jelenlegi modellt gyakran éri kritika az átláthatatlansága miatt. Egy kevésbé merev rendszerben a könyvvizsgálók tartalmasabb és átfogóbb elemzéseket készíthetnének a részvényesek számára.

Az ACCA-rõl

Az ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) a professzionális könyvvizsgálók globális szervezete. Céluk az, hogy az üzleti életben jól használható, nagy presztízsû képesítést kínáljon azoknak a megfelelõ szaktudással és képességekkel rendelkezõ, ambiciózus embereknek, akik jó lehetõségeket nyújtó számviteli, pénzügyi és vállalatvezetési karrierre vágynak.   Az ACCA összesen 170 országban nyújt támogatást, és 140 000 taggal valamint 404 000 tanulóval rendelkezik. További információ a szervezet honlapján: www.accaglobal.com <http://www.accaglobal.com>

***

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. 1-12. hónapra 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra