Újabb offshore tervek

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

A fideszes Lázár János és Rogán Antal egy módosító indítványával arra ösztönözné a magánszemélyeket, hogy az offshore társaságokban tartott vagyonaikat tõkejövedelem formájában hozzák Magyarországra. A politikusok ettõl az intézkedéstõl többletadó-bevételeket remélnek.

___________________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

___________________________________________

Újabb offshore tervek

Lázár Jánosnak és Rogán Antalnak a jövõ évi költségvetést megalapozó törvényekhez hétfõn benyújtott kapcsolódó módosító indítványa szerint a magánszemély a külföldön szerzett jövedelemhez kötött osztalékfizetési kedvezményt akkor vehetné igénybe, ha a külföldi társaság az osztalékfizetés alapjául szolgáló jövedelmét legkésõbb 2010. október 31-ig bevételként elszámolta, vagy az legkésõbb 2010. október 31-ig a külföldi társaság bankszámláján szerepel.

A javaslat indoklásában az olvasható, hogy ha a magánszemélyek egy olyan belföldön bejegyzett gazdasági társaságban szereznek átruházással tulajdoni részesedést, amelyben az általuk megvásárolt részesedést értékesítõ jogalany egy offshore társaság, akkor a magánszemélynek az ellenõrzött külföldi társaság részesedésének megvásárlása kapcsán a tulajdonosváltozást hitelt érdemlõen igazolnia kell, valamint a kedvezmény érvényesítéséhez az állami adóhatósághoz legkésõbb 2011. december 31-ig be kell jelentenie a részesedés megszerzésének tényét, a tulajdonszerzés idõpontját, továbbá a fizetett ellenérték összegét. Nyilatkoznia kell arról is, hogy a részesedést átruházó megfelel a törvény feltételeinek. Ha mindezt az érintettek teljesítik, akkor élhetnek az adókedvezményekkel, és mentesülhetnek az esetleges büntetõjogi következményektõl is.

A két fideszes képviselõ azt írja: javaslatuk célja a "külföldre származott pénzügyi jellegû eszközök magyar gazdaságba történõ visszaáramoltatásának elõsegítése" azzal, hogy belföldi számlákon - egy egyszeri, kedvezõ mértékû adó megfizetésével - megjelenhessenek ezek a bevételek, és ezután befektethessék azokat a magyar gazdaságba.

Szerintük a jelenlegi pénzpiaci helyzetben a magyar állam komoly érdeke az, hogy belföldi magánszemélyek a külföldi társaságokban (offshore társaságokban) tartott vagy oda közvetlenül, illetve közvetve kiutalt vagyonaikat Magyarországra behozzák, ezzel egyidejûleg az offshore-tulajdonosokat a Magyarországon bejegyzett gazdasági társaságokban a tényleges tulajdonos magánszemélyek váltsák fel.

Minderre az érintetteknek egy évig, 2011 végéig lesz lehetõségük.

A 2011. évi költségvetést megalapozó egyes törvények módosításáról szóló jogszabály részletes vitája hétfõ este lesz a parlamentben.

***

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. 1-12. hónapra 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra