Vállalkozás-fejlesztési javaslatok

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Az MVHK Elnöki Kollégiuma 2010. március 25-én megvitatta a magyar kkv-k helyzetét, s a kkv-fejlesztési politikákban kívánatos változtatásokat. Az új magyar kormány részére az alábbi fejlesztési irányokat javasolja megfontolásra:

______________________________________

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. év 1-12. hónapra: 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu

______________________________________

Vállalkozás-fejlesztési javaslatok

A megyei és fõvárosi vállalkozásfejlesztési alapítványok alkotta Magyar Vállalkozásfejlesztési Hálózat Konzorcium (MVHK) javaslatai az új kis- és középvállalkozás-fejlesztési politikák kidolgozásához

Az MVHK Elnöki Kollégiuma 2010. március 25-én megvitatta a magyar kkv-k helyzetét, s a kkv-fejlesztési politikákban kívánatos változtatásokat. Az új magyar kormány részére az alábbi fejlesztési irányokat javasolja megfontolásra:

    1. Stabil, hosszú távon átlátható, leegyszerûsített szabályozási, adózási és üzleti környezet kialakítása szükséges a járulék-, adó-, valamint az adminisztratív terhek  jelentõs csökkentésével. A hatósági ellenõrzések a szürkegazdaság és a silány külföldi termékeket forgalmazók visszaszorítására irányuljanak, a legálisan mûködõ kkv-kat segítsék. A multik támogatását a magyar kkv-k bevonásához kell kötni!
    2. A gazdaság/vállalkozásfejlesztési intézményrendszer teljes átalakítása, szakmai konszenzussal történõ megerõsítése szükséges: A kkv-fejlesztési intézmények tevékenységének harmonizálása; Párhuzamosságok és versenyeztetés helyett fejlesztésük és együttmûködésük erõsítése; Az állami intézményrendszerben létrehozott felesleges szervezetek megszüntetése.  Társadalmi párbeszéd a kkv-szektor képviselõivel.
    3. A fejlesztési források lényegesen nagyobb hányadát szükséges konkrét vállalkozásfejlesztési programokra, támogatásokra fordítani. Koncentráltabb és  összehangoltabb támogatások nyújtása, fõként a hazai tulajdonú mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztésére, optimalizált méretû, jól mûködõ intézményrendszeren keresztül.
    4. Új támogatáspolitikára van szükség, új módszerekkel, megalapozott szakmai megközelítéssel, új prioritásokkal. Célja: egy többszintû támogatási rendszerrel (ingyenes szolgáltatások: pl. tanácsadás, mentorálás; de minimis jellegû támogatások: pl. képzés, mikrohitel; és vissza nem térítendõ támogatások) minél több fejlõdõképes  vállalkozás segítése! Ki kell iktatni a támogatási forrásokat piacivá konvertáló állami programokból a járadékvadász, intermedier pénzügyi vállalkozásokat, hogy a támogatás által megtermelt jövedelem a mikro- és kisvállalkozások pénzügyi megerõsítését szolgálja, ne a közvetítõ pénzügyi vállalkozásokét.
    5. A vállalkozások 95%-át adó mikrovállalkozások támogatásában a fõ hangsúlyt a vállalkozók ismereteinek, a vállalkozói kultúra fejlesztésére és forrásellátottságuk javítására kell helyezni, fõként egy többszintû (alap-, és emeltszintû) támogatott tanácsadási rendszerrel, és egy hatékony non-profit elvû, minimális kamatozású mikrohitel programmal. Ehhez gyors és költséghatékony megoldás az egy idõre háttérbe szorított, de közel két évtizedes tapasztalatokkal rendelkezõ, már bizonyítottan hatékony, integrált, hálózati szolgáltatási rendszer (Helyi Vállalkozói Központok) megerõsítése.

Részletek: www.mvfportal.hu,
valamint mvhk@nyirinku.hu ,

Kovács István  0620/9424-193

***

Egyéni vállalkozók és egyéni cégek kézikönyve 2010

Ez a könyv összefoglalóan tartalmazza mindazt, amit az új szabályok szerinti egyéni vállalkozásról és az egyéni cégrõl tudni kell. Szerzõ: Dr.Szabó Tibor ügyvéd adószakértõ, az Önadózó újság fõszerkesztõje. Formátum: hagyományos nyomdai elõállítású könyv. Terjedelem: 280 oldal. Kiadó: Adónet.hu Zrt. Ára: 4.900,-Ft  + 740,-Ft szállítási költség összesen: 5.640,-Ft.

Megrendelés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra