Vége az APEH-nak - jön a NAV

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Nemzeti Adó- és Vámhivatal néven új szervezet jön létre a jövõ év elején az APEH és a Vám- és Pénzügyõrség Országos Parancsnoksága (VPOP) összevonásával - mondta a VPOP helyettes vezetõje pénteken Egerben.

Vége az APEH-nak, jön a NAV

A tervek szerint az új szervezethez fut majd be az állami bevételek 90 százaléka, vagyis amennyiben rosszul dolgoznak, az egy százalékos tévedés is 100 milliárd forint nagyságrendû bevételkiesést okoz az állam számára - közölte Szabó Zsolt a Magyar Vámügyi Szövetség konferenciáját megelõzõ sajtótájékoztatón.

A fúzió célja, hogy a jelenleginél magasabb minõségben,  szolgáltatóbb jelleggel mûködjönek a hatóságok - mutatott rá a helyettes parancsnok.

Elmondta: regionális szinten fõigazgatóságok jönnek létre, ugyanakkor valamennyi megyében egyetlen vám- és pénzügyõri igazgatóság alakul, amelyeknek lesznek kirendeltségei.

Az új szervezet felépítésének és feladatainak pontos meghatározásán jelenleg munkacsoportok dolgoznak - mondta Szabó Zsolt.

A vámhatóságot érintõ adóváltozások között a legjelentõsebbnek nevezte az otthoni pálinkafõzés jövedékiadó- mentességét 50 liter, 86 százalékos párlat mértékéig. Ez praktikusan 100 liter 43 százalékos párlatot jelent háztartásonként.

Számításaik szerint mindez, mintegy 30 milliárd forintos jövedékiadó-kiesést okoz az állam számára.

Nyilvántartásuk szerint tavaly 8 milliárd forintnyi bevétel származott a bérfõzési szeszadóból. Ugyanakkor várhatóan visszaesik a boltban kapható tömény italok forgalma - jelezte Szabó Zsolt.

Tüske Péter a Magyar Vámügyi Szövetség elnöke úgy vélekedett: növelheti a magyar vámszakma szolgáltatásainak versenyképességét, ha Horvátország uniós csatlakozása nyomán új, közeli kikötõk lépnek be a közös vámterületi forgalomba.

Tolnainé Tóth Veronika, a Nemzetgazdasági Minisztérium fõosztályvezetõje elmondta, hogy Magyarország 2011-es uniós elnökségének idején prioritásként kezelik Horvátország integrációjának elõsegítését a vám területén is.

***

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. 10-12. hónapra 4.410,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra