Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Aranygyürü, mint kitüntetés adózása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

49 2017-06-07 16:03:55

Egy területi kamara, tagjának/ nem alkalmazottja/ munkája /pl mérnöki/ elismeréseként kitüntetést ad arany gyürü formájában. A nav sem és sajnos én sem tudom be azonositani- ez egy bizonyos meghatározott juttatás lenne-e- és hogyan kell utána adózni.Én az 1,18 szorosának fizettetném meg a 15% szjaát és a 22% ehot.Nem tudom jól gondolom-e.Nav felé névreszólóan kell e jelenteni a 08.-on. Kell e igazolást kiadni róla a magánszemélynek és neki év végén be kell e vallania?Köszönöm a segitséget.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-06-08 08:48:16

Értelmezésem szerint belefér a 70.§ rendelkezéseibe, annak ellenére is, hogy a 69.§ (4)-e korlátozottan engedi itt adóztatni (többek között) a nemesfémből készült árukat, mivel jelen esetben (vélhetően) nem merül fel a rendeltetésellenes joggyakorlás. A gyűrű üzleti ajándékként lesz adóköteles, az adókötelezettség a kifizetőt terheli, a magánszemélynek nem keletkezik bevallási kötelezettsége.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra