Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Árkedvezmény


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

evike.nyika 2017-10-17 09:38:54

Tisztelt Attila!

Egyik egyéni vállalkozó vásárolt egy Kft-től kukorica vetőmagot fordított áfásan. Majd jött egy jóváíró számla árkedvezményről ugyan erről a kukoricáról. A kérdésem az lenne hogy ezt a jóváírást hova könyveljük? Egyéb bevétel vagy csökkentjük a költséget? Illetve az áfa bevallásban milyen összeggel kell ezt a kukoricát feltüntetni a kedvezményt levonva a kevesebb összeggel vagy az eredeti nagyobb összeggel?


Köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-10-17 19:55:15

A bekerülési érték csökkenéseként kell könyvelni, azaz a költség csökkenéseként. A kérdésből ítélve egy áfa elszámolási időszakban kapta meg meg mindkét számlát, így a csökkentett összegben kell az áfa-kat szerepeltetni mindkét oldalon (levonási jog mellett).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra