Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Mezőgazdasági gps szoftver


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

csizmadia-z 2018-01-16 20:39:00

Kedves Attila!
Kft vásárolt egy tabletet, 34 ezerért, meg sorvezető szoftvert 273 ezerért.
Hogyan könyveljem én ezt, külön, kis értékűként elszámoljam a tabletet, a szoftvert szellemi termékként? De mi lesz az értékcsökkenése? Hátrányos helyzetű térség vagyunk, lehet lehetőség egyösszegű elszámolásra is?
Várom válaszát, melyet előre is köszönök:

Márti

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-17 05:42:23

Márti,
Igen, külön-külön kell nyilvántartásba venni, az Ön által ajánlott módon (annyi változtatással, hogy nem szellemi termék, hanem vagyoni értékű jog, mivel vélhetően csak a használati jogot vette meg, nem a tulajdonjogot). Ha a jogszabályban felsorolt térségbe tartoznak, akkor élhetnek az egyösszegű écs elszámolás lehetőségével (de minimis!) a tao-ban, számvitelileg pedig a tervezett használattól függően kell az évek számát meghatározni a szoftver esetében.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra