Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Tehergépjármű bérletének járulékos költségei


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

SzakacsTibor 2019-01-09 12:21:38

Tisztelt Szakértő!

Társaságunk fuvarozási tevékenységet végez, amelyhez saját tulajdonú tehergépjárművel rendelkezik. A megnövekedett fuvarigény miatt, a hazai és a nemzetközi fuvarozási tevékenységhez tehergépjárművet vettünk bérbe, gépkocsivezetővel együtt, egy külföldi (harmadik országbeli) gazdasági társaságtól.
A bérleti szerződésben rögzítésre került, hogy a fuvarozással kapcsolatos, belföldön igénybe vett javítási és üzemanyag költség, továbbá az útdíj összege társaságunkat, mint bérbevevőt terhel.
Álláspontja szerint, a fentiek alapján, társaságunk nevére kibocsátott számla alapján a felmerült költségek összegét (útdíj, gázolaj és javítási költség) társaságunk elszámolhatja-e a ráfordításai között, továbbá a számlák áfa összegét társaságunk levonásba helyezheti-e?
Válaszát előre is köszönöm!


Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-01-10 05:04:58

Mivel adóköteles tevékenységhez veszik igénybe a bérleti szolgáltatást, valamint a felsorolt költségek a bérleti díj járulékos ügyleteinek tekintendők, így a 120.§ generális szabálya alapján az áfa levonásba helyezhető, valamint elismert költség a tao-ban.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra