Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

A cégek fele szerint nem fontos a digitalizáció

KKV

A digitalizáltság Magyarországon erősen e-mail fókuszú. A kkv-k a számláikat még mindig nyomtatják és papír formájában iktatják, a teljesen papírmentes számlatárolás mindössze 7-8 százalékos.

Vállalkozó átverő-show

KKV

Vállalkozókat keresett meg telefonon, hivatalos személynek adta ki magát és azt állította, hogy a minisztérium nagy összegű kártérítést ítélt meg a hívott gazdasági társaságának, ennek átutalásához "kártérítési fedezet" címén meghatározott összeget kért. Azt is állította, hogy a cége a sértettek vállalkozását reklámozza az interneten, amire korábban szóban vagy telefonon kötöttek szerződést, ezért a hirdetés díjának megfizetésére szólította fel őket. 70 millió forint erejéig csak bedőltek neki vállalkozók.

Érdemes fixálni a hitelkamatokat

KKV

Azoknak lesz érzékeny a hitelkamat-emelés, akik rövid időszakra a fixált kamatozású hitelt választották, mert a fix időszak után a kamatemelés miatt megemelkednek a havi törlesztő részletek.

A kisgazdaságok dominálnak az EU mezőgazdaságában

KKV

Az Európai Unió tagállamaiban 2016-ban 171 millió hektáron 10,3 millió gazdaság működött, kétharmaduk területe nem érte el az 5 hektárt, és vezetőiknek csak 11 százaléka volt 40 évnél fiatalabb - áll az Eurostat csütörtökön közzétett felmérésében.

Az MNB változtat a hitelfelvételkor alkalmazott jövedelemszabályokon

KKV

A legalább 10 évre vagy a futamidő végéig fixált kamatozású forint jelzáloghiteleknél nem módosul a jelenlegi 50, illetve 60 százalékos jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató (JTM).

ÁSZ: egy számjegyűre csökkenhet az szja

KKV

Több lépcsőben a személyi jövedelemadó kulcsa egy számjegyűre csökkenhet, de ez nem elegendő a kisvállalkozások segítéséhez: az adminisztratív könnyítések önmagukban is felérnének egy adócsökkentéssel

Agrárkamara: július 2. a tagdíjbevallás határideje

KKV

Nem kell tagdíjbevallást készíteniük azoknak az őstermelőknek, akiknek előző évi nettó árbevétele nem érte el a 600 ezer forintot. Számukra a NAK postai csekket küldött a 2000 forintos tagdíjról, amelyet június 30-ig befizetve mentesülnek a tagdíjbevallási kötelezettség alól.

Megkezdődött az egyéni gazdaságok mezőgazdasági összeírása

KKV

A jelentős mezőgazdasági tevékenységet végző csaknem 3500 egyéni gazdaság kizárólag a világhálón keresztül, önkitöltéssel szolgáltathat adatot. Az érintettek az emezo.ksh.hu oldalon június 15-ig tölthetik ki a kérdőívet a postai vagy elektronikus levélben kapott felhasználói azonosítóval és jelszóval.

NGM: tartós lesz az e-kereskedelem növekedése

KKV

Tartós lesz a digitális kereskedelem bővülése, a kereskedőket fel kell készíteni a további növekedésre, a szabályozásnak pedig követnie kell a fejlődést

MKIK: javul a vállalkozások üzleti várakozása

KKV

A korábbi évek tendenciájával szemben a kis- és középvállalkozások körében is magasabb lett a bizalom, és csökkent a cégek bizonytalansági mutatója.

Az Erste Bank a hitelállomány jelentős növekedését tervezi a kkv-üzletágban

KKV

Paradigmaváltás kell a kisvállalati hitelezésben, ezért az Erste új terméket dolgozott ki. A Power Business hitel leegyszerűsített hitelelbírálással bír, a bank 5 napon belüli ügyintézést ígér.

Oracle-KPMG: a vállalatoknak kihívás a felhőben tárolt adatok védelme

KKV

A felhőbe költözést inkább az üzlet, mint az informatika vezérli, de az informatikának képesnek kell lennie a biztonságos üzemeltetésre, a kockázatok kezelésére.

GVI: nem elterjedt a közbeszerzési részvétel a cégek körében

KKV

A cégek 48 százaléka egyáltalán nem figyeli a közbeszerzési pályázatokat.

A gyanús külföldi hívás fogadása nem növeli az előfizetői számlát az NMHH és a szolgáltatók szerint

KKV

Az emelt díjas hívásokat vagy szöveges üzeneteket a szolgáltatók alapbeállításként blokkolják

Április 15-től kötelező az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer

KKV

A változás értelmében a közbeszerzési eljárások ajánlatkérői és ajánlattevői, illetve a részvételi jelentkezők kizárólag az EKR-en keresztül érintkezhetnek

NGM: meghatározó szerepe van a kkv-knak az ipari termelésben

KKV

A kis- és középvállalkozások jelentős részt képviselnek az ipari termelésben, a foglalkoztatás több mint ötven százalékát adják

"Online szobatükör" szálláshelyszlgáltatóknak

KKV

A szálláshely-szolgáltatóknak kötelező lesz egy felhőalapú szolgáltatást nyújtó informatikai rendszerre feltölteni adataikat.

Tíz százalékkal több céget alapítottak az első negyedévben

KKV

Nagy kérdés, hogy a most induló cégalapítási hullám mennyire lesz tartós, illetve hosszú távon milyen életképességűek lesznek az új gazdasági társaságok.

11 magyar cég Európa legjobbjai között

KKV

11 magyar cég került be Nemzeti Bajnokként Európa legjobbjai közé az RSM által támogatott European Business Awards (EBA) idei versenyében. Több ezereurópai vállalkozás között közel 100 magyar vállalat szállt versenybe idén, ezek közül választotta ki a szakmai zsűri a legjobb cégeket.

A családi cégvezetők háromnegyede a tulajdon megtartásával tervezi a generációváltást

KKV

A családi vállalkozások jelentős része generáció-váltás előtt áll: a 90-es években indult cégek többségének élén álló személyek életkora már a nyugdíjkorhatár felett jár.