Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

Illetékmentesen igényelhető a babaváró hitel és az autóvásárlási támogatás

TÁMOGATÁSOK

A babaváró hitel 2022 végéig igényelhető, maximum 10 millió forintos, kamatmentes támogatás, amely szabadon felhasználható. Házaspárok vehetik igénybe, ha a feleség legalább 18, de legfeljebb 40 éves, egyikük dolgozik vagy biztosított, büntetlen előéletűek és nincs adótartozásuk.

Július 1-től megváltoztak az MNB adósságfék szabályai

TÁMOGATÁSOK

Július 1-től a babaváró hitelhez kapcsolódva megváltoztak az adósságfék-szabályok, a babaváró hitelt önerőként be lehet számítani a lakáshitel felvételébe, továbbá a babaváró hitellel más kölcsönt kiválthatnak az ügyfelek.

AM: jövedelempótló támogatást igényelhetnek a méhészek

TÁMOGATÁSOK

A támogatási kérelem július 15. és augusztus 31. között elektronikus úton adható be a Magyar Államkincstárhoz az erre a célra kialakított elektronikus felületen.

Támogatás igényelhető diákmunkához

TÁMOGATÁSOK

A programban a diákok foglalkoztatását támogatják az önkormányzatoknál, illetve a versenyszférában, jelentkezni a kormányhivatalok foglalkoztatási osztályain lehet.

Támogatás igényelhető a munkaerőköltségekhez az agráriumban

TÁMOGATÁSOK

A munkaerőköltségekhez nyújtott, egyszeri támogatást igénybe veheti az a 2018-ban baromfi- vagy sertés állatjóléti támogatási kérelmet benyújtó baromfi- vagy sertéstartó, illetve vállalkozás, amely a rendelet mellékletében megjelölt TEÁOR kód szerinti támogatott tevékenységet folytat. Például húsfeldolgozást, tartósítást és a hús, húsáru kiskereskedelmet.

Indul a kis kapacitású napelemes rendszerek támogatásának pályáztatása

TÁMOGATÁSOK

A vállalkozások minimum 1,5, maximum 3 millió forint vissza nem térítendő fejlesztési forrást nyerhetnek el. A pályázat keretében a vállalkozások épületeinek és az épületekben folyó gazdasági-termelési folyamatok energiafogyasztásának fedezését szolgáló minimum 7,5, maximum 15 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer telepítése valósítható meg.

Nyári diákmunka program - június 3-tól lehet regisztrálni

TÁMOGATÁSOK

A mezőgazdaság, valamint a turizmus és vendéglátás területén működő vállalkozások is támogatást kaphatnak a 16-25 év közötti diákok foglalkoztatására. A program keretében a munkabér és a kapcsolódó szociális hozzájárulási adó együttes összegének 75 százalékát térítik meg a munkáltatónak. A diákok június 3-ától már regisztrálhatják magukat az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályánál, a cégek is itt jelezhetik a felmerülő munkaerőigényüket.

Bővítik az építőipari kkv-k technológiai újítását támogató keretet

TÁMOGATÁSOK

A támogatás annyiban változott, hogy a 10 és 240 közötti munkavállalót alkalmazó cégek nemcsak eszközvásárlásra, hanem szoftverbeszerzésre is kérhetnek támogatást.

Indul az Ipar 4.0 támogatási program idei kiírása

TÁMOGATÁSOK

A program az új technológiák mellett új üzleti modellek kialakítását, bevezetését, a nagy hozzáadott értéket termelő szolgáltatások megjelenését is segíti. A támogatás elérhető nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, valamint képző intézmények számára is. A támogatási kérelem benyújtására a meghirdetés napjától, 2019. május 22-étől 2019. június 25-ig van lehetőség.

Pályázat napelemes rendszerek telepítéséhez kis- és középvállalkozásoknak

TÁMOGATÁSOK

Vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak napelemes rendszerek telepítéséhez a kis- és középvállalkozások. A támogatási kérelmeket június 17-e és 2020. szeptember 30-a között lehet benyújtani

A fiatalok vállalkozóvá válását segítő projekt indult a Közép-Dunántúli régióban

TÁMOGATÁSOK

A képzést eredményesen elvégző, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkező, vállalkozásukat megalapító fiatalok maximum 4 573 800 forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak induló vállalkozásuk költségeinek támogatására, amelyet a Magyar Államkincstár nyújt.

Május végén jelennek meg a kkv-k számára elérhető napelemes pályázatok

TÁMOGATÁSOK

A kis- és közepes vállalkozások (kkv) saját fogyasztásának részleges kiváltását szolgáló napelemes fejlesztéseket támogató pályázatok május végén jelennek meg - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)

Önkormányzati fejlesztésekre lehet pályázni

TÁMOGATÁSOK

Intézményfejlesztésre 2 milliárd forint, sportfejlesztésre félmilliárd forint, út- és járdafelújításra 2,5 milliárd forint áll rendelkezésre. A pályázatok benyújtásának határideje május 31-e.

Április 9-től nyújthatók be az egységes támogatási kérelmek

TÁMOGATÁSOK

Április 9-től május 15-ig nyújthatók be szankciómentesen az egységes támogatási kérelmek a Magyar Államkincstár (MÁK) e-ügyintézési felületén. Idén közel 50 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímen igényelhető támogatás, valamint ezen jogcímekkel kapcsolatban teljesíthető az adatszolgáltatási kötelezettség.

Baromfi állatjóléti támogatásra lehet pályázni

TÁMOGATÁSOK

Közel 13 milliárd forint áll rendelkezésre az idei költségvetésben a baromfi állatjóléti támogatási programra, a baromfitartók a kérelmeket április 15-ig nyújthatják be - közölte az Agrárminisztérium (AM).

Agrárbiztosítási támogatásra pályázhatnak a gazdálkodók

TÁMOGATÁSOK

A Vidékfejlesztési programban elérhető pályázat a legfontosabb természeti és időjárási kockázatokra kötött mezőgazdasági biztosítás díjához nyújt támogatást a növénytermesztéssel foglalkozó termelőknek.

Újabb támogatás a kis- és középvállalkozások munkahelyteremtésére

TÁMOGATÁSOK

A pályázati kiírás keretében a kkv-k továbbra is új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, illetve a támogatást ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják. A támogatási programot két ciklusban hirdetik meg, 2019. március 19. napjától 2019. április 22. napjáig, illetve 2019. augusztus 1. napjától 2019. szeptember 5. napjáig.

Megjelentek a Magyar Közlönyben a családvédelmi akcióterv részletei

TÁMOGATÁSOK

A kormányrendeletek tartalmazzák a július elsejével életbe lépő négy új intézkedés - babaváró támogatás, nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódó hitelek kibővítése és ingatlanfedezetű jelzáloghitelek mérséklése - részleteit, valamint néhány adminisztratív könnyítést a csok szabályozásában.

Több állatjóléti támogatást kapnak a baromfi- és sertéstartók

TÁMOGATÁSOK

A többletforrás lehetővé teszi, hogy a 2019 márciusában lezáródó program végkifizetésénél az összes jogos igény teljesüljön.

Júliustól használt ingatlanra is felvehető lesz a kedvezményes csok-kölcsön

TÁMOGATÁSOK

Július elsejétől már használt lakás vásárlására is igényelhető a csok mellé felvehető kamattámogatott kölcsön, amely két gyermek esetén 10 millió, három gyermek esetén 15 millió forint