Ellenőrzési határidők a végelszámolásban

ART

Nyomtatás
Forrás: www.nav.gov.hu | Szerző: NAV

Címkék: végelszámolás


A végelszámolás esetén benyújtandó tevékenységet záró adóbevallás, a végelszámoló által készített záró adóbevallás, a két bevallás közötti időszakról benyújtott bevallás adóellenőrzése, valamint a tevékenységet lezáró adóbevallást megelőző időszakra vonatkozó adóellenőrzés megállapításait tartalmazó jegyzőkönyvvel szemben, annak átadását, kézbesítését követő 8 napon belül lehet észrevételt tenni.

Az ellenőrzési határidő:
• adóelleőrzés és ismételt ellenőrzés esetében 90 nap,
• a legnagyobb adóteljesítménnyel rendelkező adózók esetében és központosított ellenőrzés esetében 120 nap,
• jogkövetési vizsgálat esetében 30 nap.

Az ellenőrzési határidő jogszabály alapján meghosszabbítható.

Az ellenőrzés határidejét a megbízólevél kézbesítésétől, átadásától, tárhelyen történő elhelyezésétől kell számítani.

A NAV adóellenőrzést, illetve jogkövetési vizsgálatot a végelszámolási eljárást lezáró adóbevallás kézhezvétele előtt is folytathat. A végelszámolás esetén benyújtandó tevékenységet záró adóbevallás, a végelszámoló által készített záró adóbevallás, a két bevallás közötti időszakról benyújtott bevallás adóellenőrzése, valamint a tevékenységet lezáró adóbevallást megelőző időszakra vonatkozó adóellenőrzés megállapításait tartalmazó jegyzőkönyvvel szemben, annak átadását, kézbesítését követő 8 napon belül lehet észrevételt tenni.

A jogkövetési vizsgálat jegyzőkönyvére annak átadását, kézbesítését követő 15 napon belül lehet észrevételt
tenni. 

Az ellenőrzési jegyzőkönyv alapján a határozathozatalra nyitva álló határidő 30 nap, a határozattal szemben a határozat közlésétől számított 8 napon belül lehet fellebbezést előterjeszteni.

Az ellenőrzés lefolytatása kötelező minden olyan végelszámolás alatt álló adózónál, amely végelszámolásának elrendelésekor (egyszerűsített végelszámolásnál a megindítása bejelentésekor) kockázatos adózónak minősül.

Ha a végelszámolás alatt álló társaság a végelszámolás megszüntetéséről határoz, vagy a cégbíróság az eljárás megszüntetéséről dönt, akkor a változás bejegyzését követően az általános eljárási szabályok alkalmazandók, feltéve, hogy az ellenőrzés befejezésére még nem került sor.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra