Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket ("cookie"-kat) használ. Bővebben

Elfogadom   Elutasítom

Hírek

   

Megújuló energia-alapú áramtermelés támogatására lehet pályázni

TÁMOGATÁSOK

Az idén 1 milliárd forintra lehet pályázni a megújuló energia-alapú áramtermelést támogató METÁR-rendszer első tenderkiírásában. A pályázati dokumentációk 2019. november 4-én 8 órától 2019. december 2-án 15 óráig nyújthatók be.

Feltételesen visszatérítendő támogatásra pályázhatnak majd mikro-, kis- és középvállalkozások

TÁMOGATÁSOK

A 2 milliárd forint keretösszegű kiírás keretében a mikro-, kis- és középvállalkozások várhatóan 5 és 40 millió forint között igényelhetnek támogatást új eszközök, gépek beszerzéséhez, új technológiai rendszerek kialakításához, valamint ezekhez kapcsolódó információs technológia-fejlesztéshez. De most még csak a társadalmi egyeztetés indul.

Új támogatásra pályázhatnak a szarvasmarha tenyésztők

TÁMOGATÁSOK

A megfelelő minőségű és genetikai értékű apaállatok tenyésztésbe állításához az állattartók a támogatás iránti kérelmet szeptember 1-je és 20-a között nyújthatják be papíralapon a Magyar Államkincstárhoz, az érintettek a szükséges dokumentumot a kincstár honlapjáról tudják majd letölteni.

MFB: egyszerűbben juthatnak uniós forráshoz a vállalkozások

TÁMOGATÁSOK

A magyar kkv-k kapacitásbővítésre, a működési hatékonyság javítására, digitalizációs beruházásokra, kutatás-fejlesztésre, illetve innovációra igényelhetik a még elérhető termékeket, az egyes programok feltételeitől függően 1 millió forinttól akár 3 milliárd forintos összegig, nulla illetve 1-2 százalék közötti kamatozással.

Havi 40 ezer forint bölcsődei támogatást kaphatnak a munkába álló szülők

TÁMOGATÁSOK

A támogatás iránti kérelmet a Magyar Államkincstár felé kell benyújtani elektronikus formában, a kincstár honlapján kifejezetten erre a programra létrehozott felületen keresztül augusztus 9-től.

Munkahelyteremtő támogatásra pályázhatnak kis- és középvállalkozások

TÁMOGATÁSOK

A munkahelyteremtő beruházási támogatás a még meglévő munkaerő-tartalék aktivizálása mellett a hátrányosabb helyzetű térségek felzárkóztatását is elősegíti. A vissza nem térítendő támogatás egy munkahelyre jutó legmagasabb összege - a kiegészítő támogatást is figyelembe véve - 2019-ben már elérheti a 3,6 millió forintot. Augusztustól lehet pályázni, az NFA-2019-KKV kódjelű pályázati felhívás a kormany.hu oldalon érhető el.

Elérhetők a lakástámogatási tájékoztatók a Pénzügyminisztérium honlapján

TÁMOGATÁSOK

Már elérhető a Pénzügyminisztérium (PM) honlapján a lakáscélú állami támogatásokról szóló összes tájékoztató, amelyek a családvédelmi akcióterv keretében júliusban életbe lépett legújabb, kedvező változásokat is tartalmazzák

A civil szervezetek támogatásra pályázhatnak az általuk gyűjtött adományok után

TÁMOGATÁSOK

Az igényelhető normatív támogatás minimum 10 ezer, maximum 500 ezer forint lehet, az elnyert összeget pedig a szervezet a működési költségeinek fedezésére fordíthatja. A támogatás önrész nélkül, vissza nem térítendő támogatásként jár, a pályázatokat pedig a beérkezés sorrendjében bírálják el. A kérelmeket az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszeren (EPER) keresztül lehet benyújtani. A kérelmeket hétfő 10 órától augusztus 28-án éjfélig lehet beadni.

Illetékmentesen igényelhető a babaváró hitel és az autóvásárlási támogatás

TÁMOGATÁSOK

A babaváró hitel 2022 végéig igényelhető, maximum 10 millió forintos, kamatmentes támogatás, amely szabadon felhasználható. Házaspárok vehetik igénybe, ha a feleség legalább 18, de legfeljebb 40 éves, egyikük dolgozik vagy biztosított, büntetlen előéletűek és nincs adótartozásuk.

Július 1-től megváltoztak az MNB adósságfék szabályai

TÁMOGATÁSOK

Július 1-től a babaváró hitelhez kapcsolódva megváltoztak az adósságfék-szabályok, a babaváró hitelt önerőként be lehet számítani a lakáshitel felvételébe, továbbá a babaváró hitellel más kölcsönt kiválthatnak az ügyfelek.

AM: jövedelempótló támogatást igényelhetnek a méhészek

TÁMOGATÁSOK

A támogatási kérelem július 15. és augusztus 31. között elektronikus úton adható be a Magyar Államkincstárhoz az erre a célra kialakított elektronikus felületen.

Támogatás igényelhető diákmunkához

TÁMOGATÁSOK

A programban a diákok foglalkoztatását támogatják az önkormányzatoknál, illetve a versenyszférában, jelentkezni a kormányhivatalok foglalkoztatási osztályain lehet.

Támogatás igényelhető a munkaerőköltségekhez az agráriumban

TÁMOGATÁSOK

A munkaerőköltségekhez nyújtott, egyszeri támogatást igénybe veheti az a 2018-ban baromfi- vagy sertés állatjóléti támogatási kérelmet benyújtó baromfi- vagy sertéstartó, illetve vállalkozás, amely a rendelet mellékletében megjelölt TEÁOR kód szerinti támogatott tevékenységet folytat. Például húsfeldolgozást, tartósítást és a hús, húsáru kiskereskedelmet.

Indul a kis kapacitású napelemes rendszerek támogatásának pályáztatása

TÁMOGATÁSOK

A vállalkozások minimum 1,5, maximum 3 millió forint vissza nem térítendő fejlesztési forrást nyerhetnek el. A pályázat keretében a vállalkozások épületeinek és az épületekben folyó gazdasági-termelési folyamatok energiafogyasztásának fedezését szolgáló minimum 7,5, maximum 15 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer telepítése valósítható meg.

Nyári diákmunka program - június 3-tól lehet regisztrálni

TÁMOGATÁSOK

A mezőgazdaság, valamint a turizmus és vendéglátás területén működő vállalkozások is támogatást kaphatnak a 16-25 év közötti diákok foglalkoztatására. A program keretében a munkabér és a kapcsolódó szociális hozzájárulási adó együttes összegének 75 százalékát térítik meg a munkáltatónak. A diákok június 3-ától már regisztrálhatják magukat az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályánál, a cégek is itt jelezhetik a felmerülő munkaerőigényüket.

Bővítik az építőipari kkv-k technológiai újítását támogató keretet

TÁMOGATÁSOK

A támogatás annyiban változott, hogy a 10 és 240 közötti munkavállalót alkalmazó cégek nemcsak eszközvásárlásra, hanem szoftverbeszerzésre is kérhetnek támogatást.

Indul az Ipar 4.0 támogatási program idei kiírása

TÁMOGATÁSOK

A program az új technológiák mellett új üzleti modellek kialakítását, bevezetését, a nagy hozzáadott értéket termelő szolgáltatások megjelenését is segíti. A támogatás elérhető nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, valamint képző intézmények számára is. A támogatási kérelem benyújtására a meghirdetés napjától, 2019. május 22-étől 2019. június 25-ig van lehetőség.

Pályázat napelemes rendszerek telepítéséhez kis- és középvállalkozásoknak

TÁMOGATÁSOK

Vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak napelemes rendszerek telepítéséhez a kis- és középvállalkozások. A támogatási kérelmeket június 17-e és 2020. szeptember 30-a között lehet benyújtani

A fiatalok vállalkozóvá válását segítő projekt indult a Közép-Dunántúli régióban

TÁMOGATÁSOK

A képzést eredményesen elvégző, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkező, vállalkozásukat megalapító fiatalok maximum 4 573 800 forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak induló vállalkozásuk költségeinek támogatására, amelyet a Magyar Államkincstár nyújt.

Május végén jelennek meg a kkv-k számára elérhető napelemes pályázatok

TÁMOGATÁSOK

A kis- és közepes vállalkozások (kkv) saját fogyasztásának részleges kiváltását szolgáló napelemes fejlesztéseket támogató pályázatok május végén jelennek meg - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)