Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Nem valós szállítói kötelezettség kivezetése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

raab 2019-05-22 09:47:55

Üdvözlöm Attila!
Átvettünk egy céget a további könyvelésre és sajnos az évek alatt az egyeztetések hiányában felhalmozódtak szállítói tartozások ( amik ki lettek fizetve ) illetve szállítói túlfizetések (hiányzó bizonylatok miatt). Ezen cégek közül már nagyon sok megszűnt illetve nem valósak a követelések mert kifizetésre kerültek.

Hogyan tudjuk ezt kivezetni a könyvekből? Mi a menete az ilyen eseteknek ? Egyenlegközlőt és számlákat nem minden esetben beszerezhetőek.
Segítségét előre is köszönöm
BM.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-05-23 05:09:11

Kedves BM,
Rendezetlen könyveléssel rendelkező cég könyvelőváltásakor célszerű egy leltárt készíteni a valós helyzetről és ennek alapján folytatni a nyilvántartások vezetését (természetesen mindent az ügyvezető részvételével és felelősségével). A bizonylat nélkül utalt szállítói kifizetések az egyéb ráfordításokkal szemben számolandók el és mint nem a vállalkozás érdekében felmerült kiadás tao alap növelő tétel lesz. A már kifizetett, de a könyvekben nyitott szállítóként szereplő tételeket az egyéb bevételekkel szemben indokolt kivezetni, tao alap csökkentő tétel nélkül. A válaszomban azokra az esetekre utaltam, amikor a szállító már nem fellelhető vagy nem létezik.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra