Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

CSED számítása 2-gyereknél


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szenderakne 2023-01-23 20:13:33

Kedves Pap Attila,

Szeretném a segítségét kérni az alábbi kérdésben. Régi KATA-s egyéni vállalkozó új KATA-s jelenleg, 2021 nyarán született az első gyermeke, CSED lejárta után apuka vette igénybe a gyedet, anyuka KATA-t fizetett. Most várják a 2. gyermeket 2023. nyarára, tételes KATA-t fizette folyamatosan, most veszélyeztetett terhesként táppénzen van jelenleg november óta.
A kérdésem az lenne, hogy a CSED-nél rá érvényes az a szabály, hogy megnézik, hogy mennyi volt az ellátási alap az első gyermeknél és majd a mostani időszakra is és a magasabb összeget kaphatja?

Előre is köszönöm a segítségét!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-01-24 07:27:35

Igen, ebben az esetben is alkalmazandó a kedvezmény szabály, feltéve, hogy a korábbi CSED alapja kizárólag a jogosultság kezdő napján fennálló jogviszonyban elért jövedelem volt.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra