Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Kizárás Kivából


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

1244 2022-11-23 08:32:34

Kedves Attila!

22.07.11-én vettünk át NAV határozatot alkalmazott be nem jelentés miatt. Vártam a Kiva-ból kizáró határozatra. A mai napig nem érkezett ilyen. Bízva abban, hogy a NAV is hibázhat, továbbra is Kivásként működik a vállalkozás. Olvastam most olyan szakértői választ hasonló kérdésre, hogy nekem kell leadni a T201T-t és kijelentkezni, a határozat a kizárásról hónapokat is csúszhat. Tényleg így van? Ön szerint is le kell adni?

Köszönöm szépen!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-11-24 14:45:12

A xxT201T jelű adatlap felépítéséből én arra következtetek, hogy ezt valóban be kell jelentenie az adózónak 15 napon belül. Ennek elmaradása esetén a végén egészen biztos, hogy a NAV is intézkedne, de ez csak felesleges időhúzás, a kizárás úgyis visszamenőleges lesz.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra