Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Kulturális esemény Romániában


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ceasar 2024-05-14 20:47:36

Kedves Attila,

Alanyi mentes Kft kulturális előadást szervez Romániában. Ha jól sejtem, itt a teljesítési helyre a 43.§ (1) d) pontja érvényes nem adóalany vevő esetén. Ebben az esetben ugye ÁFA mentes számlát állít ki a Kft és nem közösségi szolgáltatásnyújtásnak minősül, azaz nem kell ÁFA bevallás + A60?

Mi a helyzet akkor, ha adóalany a szolgáltatás igénybe vevője? Számít-e, hogy az esemény helyileg Romániában kerül megrendezésre vagy ez közösségi szolgáltatásnyújtásnak fog minősülni?

Köszönöm
Ceasar

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-05-15 07:20:11

Kedves Ceasar,
- Igen, valóban a 43.§ alapján kell a teljesítési helyet meghatározni. Az igaz, hogy nem kell A60-on szerepeltetni, de a román teljesítési [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra