Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Prémium, jutalom beszámít-e a CSED/GYED alapjába


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

szorgere 2024-02-09 17:45:49

Tisztelt Szakértő,

A CSED/GYED igénylés nyomtatványa kéri a szerződés szerinti bért. Jó ideje már nem melléklete az igénylésnek a havi járulékköteles jövedelem kimutatása (nyilván mert látják az adatokat a NAV által továbbítva... és vélem, hogy azért számolnak pénzbeli ellátásokat az igénylés napjától visszafele számított 3 hónap utolsó napjától visszafele időszakból, mert az utolsó 2 hónap adatai még nem állnak rendelkezésükre, amikor számolniu kell)... bocsánat a kitérőért...

A kérdésem igazából az, hogy egy jó ideje folyamatos biztosítási jogviszonyban lévő nő CSED/GYED összegét emeli-e (beszámít-e, ha annak kifiizetése a számítás alapjául szolgáló időszakba esik) egy nagyobb összegű jutalom v. prémium? Hiszen bérként adózik, mindennemű adót/járulékot vonunk fizetünk belőle/utána.

Csak az bizonytalanít el, hogy miért kéri a nyomtatvány az utolsó, szerződés szerinti bruttó bér összegét. (vagy az csak olyankor érdekes, amikor egy anya pl. a második gyermek még az elsővel otthon töltött idő alatt születik?)

Köszönettel:
Sz.Éva

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-02-10 07:31:10

Kedves Éva,
Igen, beleszámít. Igen, a szerződés [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra