Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Szemüveg alkalmazott részére


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nagyadri 2023-01-25 13:59:43

Tisztelt Szakértő! Cég munkavállalójának szemüveget kell készíteni, amit munkára fog használni. A látása romlott az idők alatt.
Kérdés, hogy meg tudjuk neki esetleg venni cégesen vagy tudjuk bárhogy támogatni? Illetve, ha kifizetjük neki a szemüveget, van e adóvonzata, vagy adómentes e?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-01-25 19:49:27

Sajnos csak a "képernyő előtti munkavégzéshez éleslátást biztosító szemüveg" lehet adómentes (50/1999. (XI. 3.) EüM rendelet). Minden egyéb esetben jogviszony szerint adó- és járulékköteles.
papattila

Szakértői hozzászólás

nagyadri 2023-02-01 09:55:47

A dolgozó kért számlát, de a számlára nem ez a megnevezés lett írva, hanem egy kód és az, hogy szemüveg. A kód:3001404100, de nem biztos, hogy 3-as az eleje, elég rosszul látszik, lehet, hogy 8-as. Én kerestem ezt a kódot, de nem találtam. Az optikus azt mondta, hogy ez a számsor jelöli ezt a mondatot, amit Ön írt. Ez így megfelel az adómentességnek, vagy írassa rá a számlára ezt a szöveget is?

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-02-01 18:04:27

Az Áfa tv. 169.§-a alapján a számlán vagy pontos megnevezést, vagy (szemüveg esetében) pontos vtsz számot kell feltüntetni. Mivel azonban a speciális jogszabály (EüM rendelet) kifejezetten egyfajta szemüveget tesz adómentessé, -véleményem szerint- ennek kellene szerepelnie a számlán, az adómentesség érdekében.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra