Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

SZJA kedvezmény 30K


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Hornyik Mónika 2024-05-13 15:05:01

Kedves Attila,
az alábbiakban szeretném segítségét kérni.
Adózó 30 év alatti anyák kedvezményére jogosult 2023. április hónaptól. Nyilatkozata rendben meg is lett téve a munkáltató felé. Az M30-as igazoláson az október havi bruttó munkabére 0,- mivel az az időszak novemberben hóközi számfejtéssel került elszámolásra. A bérjegyzéken (októberi időszak számfejtése) látszik, hogy érvényesítették a kedvezményt 499 952,- összegben A november havi bérjegyzéken pedig nincs kedvezmény figyelembe véve. Konkrét összegekkel így néz ki az igazolás: ... 09. hó bruttó bér 748 573,- 10. hó bruttó bér 0,- és 11. hó bruttó bér 1 457 384,- Az év közben figyelembe vett kedvezmény 8*499 952,- Kérdésem az lenne, hogy a bevallásban beállíthatom e a kimaradt 1 havi kedvezmény mértékét vagy csak azokkal a hónapokkal számolhatok ahol tényleges bér került elszámolásra kiindulva az összesített igazolásból?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Hornyik Mónika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-05-14 07:33:43

Kedves Mónika,
Igen, minden olyan hónapra jár [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra