A családi mezőgazdasági társaságról

JOG

Nyomtatás
Forrás: www.nav.gov.hu | Szerző: NAV

Címkék: családi mezőgazdasági társaság


A családi mezőgazdasági társaság nem egy cégforma, hanem egy minősítő kategória. Családi mezőgazdasági társaságként a gazdasági társaság, szövetkezet vagy erdőbirtokossági társulat a nyilvántartásba vételt követően működhet

A családi mezőgazdasági társaság olyan gazdasági társaság, szövetkezet vagy erdőbirtokossági társulat, amely
• a családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásában szerepel,
• kizárólag mező-, erdőgazdasági, illetve a Földforgalmi tv-ben meghatározott kiegészítő tevékenységet folytat,
• és legalább két tagja van, akik egymással hozzátartozói láncolatban állnak.

A családi mezőgazdasági társaság tehát nem egy cégforma, hanem egy minősítő kategória. Családi mezőgazdasági társaságként a gazdasági társaság, szövetkezet vagy erdőbirtokossági társulat a nyilvántartásba vételt követően működhet. 
.
Egy személy egyidejűleg csak egy családi mezőgazdasági társaságban lehet tag, jogi személy pedig a családi mezőgazdasági társaságnak – a saját üzletrész vagy a saját részvény megszerzésének kivételével – nem lehet tagja.

A családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartását a NAK vezeti, ennek nyilvános adatait a honlapján teszi közzé. A nyilvántartásba vételi kérelemhez mellékelni kell a tagok hozzátartozói láncolatának igazolását. 

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra